Dongen Zaterdag en RFC zorgen voor doelpuntenfestijn.

Afgelopen zaterdag moest het dan gebeuren in Raamsdonksveer. Dongen ging op bezoek bij RFC. Beide elftallen maakten bij winst grote kans op een nacompetitie plaats. Dongen trok in dit bizarre theaterstuk aan het langste eind: 4-7. De ruststand was een benauwde 0-1 voorsprong voor Dongen

Door Piet Scheepers

Afgelopen zaterdag moest het dan gebeuren in Raamsdonksveer. Dongen ging op bezoek bij RFC. Beide elftallen maakten bij winst grote kans op een nacompetitie plaats. Dongen trok in dit bizarre theaterstuk aan het langste eind: 4-7. De ruststand was een benauwde 0-1 voorsprong voor Dongen. Dongen zette met deze overwinning een prima stap richting nacompetitie. Dan moet komende zaterdag wel gewonnen worden van Rijen. De uitwedstrijd in Rijen was een 0-11 overwinning voor Dongen. De ploeg uit Rijen staat troosteloos onderaan met 0 punten. Publiek is welkom vanaf 14.30 uur, entree gratis.

De eerste wedstrijd in Dongen was geëindigd in een gelijkspel (1-1). RFC stond tot zaterdag 1 puntje achter Dongen op de vijfde plaats. Dongen kwam goed uit de startblokken en creëerde verschillende mogelijkheden om de score te openen. Met name Maarten Waltman ontplooide zich deze middag als de man die de doelpunten voorbereidde. Zo zette hij in de veertiende minuut spits Luc Braams in scoringspositie. Omgeven door vier verdedigers werd hem het scoren onmogelijk gemaakt. Dongen bleef aandringen. Nog geen twee minuten later dook Nick Smans alleen voor de RFC-doelman op. De lob werd net nog door de doelman gepareerd. Dongen bleef druk zetten. Na 24 minuten was het dan toch raak. Een prima combinatie, Luca Kasteleins stuurde Waltman weg op rechts. Zijn voorzet op maat werd door Joep van Overbeek binnengeschoten.

RFC probeerde de schade te herstellen en zette ver druk naar voren. Dongen kruide terug. De vraag van de meegereisde Dongenaanhang was: waarom? Dit had voor Dongen een voordeel, er kwam volop ruimte achter de verdediging van RFC. De Dongenspitsen waren echter te gretig en sprintten te vaak te vroeg weg waardoor zij in buitenspelpositie geraakten. RFC kon uit spelhervattingen gevaar stichtten door lange ballen voor het doel te gooien. Verder had de Dongen verdediging, onder aanvoering van doelman Tom van Strien, de zaken goed onder controle. Dit zou de tweede helft compleet anders worden. Een geluk voor Dongen was dat de scheidsrechter op slag van rust geen voordeel toepaste toen Timo Kerstens alleen op het Dongendoel afstevende. Daarvoor had de leidsman een overtreding van Dongen gezien en floot de RFC’er terug.

Tweede helft tiendoelpunten! Oorzaak? Dongen oogde fitter.
Het fluitsignaal voor de tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Luc Braams de 0-2 binnenschoot. Dit was schijnbaar het signaal voor beide teams om het vizier op scherp te zetten en gewoon uit te gaan halen. Dongen had de tweede helft grote problemen met de spelhervattingen van RFC. Of vanuit een corner of vanuit een vrije trap volgden gevaarlijke momenten. Dongen greep niet resoluut in, was te afwachtend. Zo viel de 1-2 vanuit, volgens teammanager Marc Verhagen (oud-doelman Dongen 1) ingestudeerd, vanuit een corner. De bal werd op de vrijstaande Timo Kerstens gespeeld, deze lepelde de bal hoog richting Dongendoel. Voordat eenieder wist waar de bal was, verdween deze in de verre hoek. RFC rook meer en drong ver op. Dongen kruide weer terug. “Dat was de eigen keuze van de spelers,” merkte coach Luke van Overbeek op. Nog geen drie minuten later was het Luc Braams die de 1-3 binnen prikte. Vlak hierna kreeg Maarten Waltman de kans om weer verder uit te lopen. Zijn inzet zorgde dat de bal voor het lege doel langs rolde. En dan regende het doelpunten over en weer. Dongen mag het zich aanrekenen dat RFC mocht scoren uit spelhervattingen. Vanuit een corner scoorde RFC 2-3, waarna Bas Jansens de volgende aanval de voorsprong weer op 2-4 zette.

Nadat in de 62e minuut Dongen vergat te scoren, werd het twee minuten later 3-4 door Ron van der Wulp, die een diepe bal prima inschatte. Dongen wisselde door. Vince van Miert, Timo van der Schans en Roland Snoeren zorgden weer voor lucht voorin. Doelpunt vijf voor Dongenkwam op naam van de man of the match: Maarten Waltman. Na deze 3-5 dook Tom van Strien nog een zeker doelpunt van RFC uit de hoek. Luc Braams zorgde met zijn hattrick voor de 3-6, waarna Jeroen Hultermans de tien doelpunten na rust volmaakte door een schuiver van veraf los te laten. Hierop had de doelman van RFC zich volkomen verkeken. Van der Wulp maakte de vierde voor RFC.

Dus komende zaterdag om 14.30 uur op sportpark De Biezen, Dongen Zaterdag tegen buurman Rijen om 14.30 uur. U bent van harte welkom om het zaterdagteam richting de nacompetitie te schreeuwen. Gratis entree en de koffie, of iets anders, staat klaar!