Verslag DEM – VV Dongen / Voorbeschouwing VV Dongen – Hollandia

Foto:

Op woensdag 6 april speelde VV Dongen de uitwedstrijd tegen DEM uit Beverwijk. VV Dongen zat in de race voor het kampioenschap in de 2e periode, maar de nederlaag van 2-1 gooide veel roet in het eten. Directe concurrenten VV Gemert en Groene Ster wonnen beiden wel hun duel dus door de periode kan een streep heen.

Ook al moet er nog eentje gespeeld worden tegen Quick (aanstaande woensdag 13 april om 20 uur), de achterstand is niet meer in te halen. Zondag 10 april speelt VV Dongen de eerste van vier opeenvolgende wedstrijden in één week. Tegenstander is Hollandia uit Hoorn. Aftrap op Sportpark de Biezen is 14.00 uur

Door Frank van Heteren

Veel tijd om bij de nederlaag stil te staan heeft het team van Erbas niet. In Beverwijk was VV Dongen geen schim van het team van de laatste weken. Mede door de vermeende Corona gevallen bij Quick Den Haag werd VV Dongen uit de zogenaamde flow gehaald, want het had anderhalve week geen wedstrijd gevoetbald. En vanaf nu moet er vier keer worden opgedraafd in acht dagen.  VV Dongen moest afgelopen woensdag een busreis, een storm en een gedreven tegenstander trotseren. Het ging mis en dat was eigenlijk niet de bedoeling. Erbas had DEM goed geanalyseerd en liet zijn team o.a. weten dat zij voor hun laatste kansen knokken. Na de trainerswissel een paar weken geleden heeft DEM niet meer verloren en maakt het op dit moment elke tegenstander erg lastig. VV Donge kwam daarachter.

Ondanks de vele waarschuwingen van de trainer liet VV Dogen zich verrassen en keek na 14 minuten tegen een terechte achterstand aan. Keeper Wessel Sprangers veroorzaakte een penalty , maar herstelde zijn fout door de pingel te stoppen. Zijn team was zo blij voor hem dat ze hem kwamen feliciteren en letten daarbij niet op dat de tegenstander de toegekende corner vlug nam.  “Het eerste doelpunt was typerend voor het vertoonde spel. Wessel, die in mijn optiek niet helemaal vrijuit gaat bij de actie waaruit een penalty wordt gegeven. Vervolgens geweldig stopt maar niet snel genoeg de boel neerzet voor de corner. Ik denk dat de helft van ons team niet gezien heeft dat de corner was genomen, omdat ze in hun hoofd nog bezig waren met de redding.” Trainer Erbas ergerde zich vooral aan de slordigheden en het gemis aan scherpte. “Het was een opeenstapeling van factoren. Onzorgvuldig aan de bal, veel balverlies en uiteindelijk onvoldoende alert in de omschakeling.”

Toch kwam VV Dongen een minuut voor het rustsignaal op gelijke hoogte. Fatih Kamaci draaide op een pass van Mart van Bree goed uit en bedacht zich geen moment. (1-1 in de 44e minuut) . Je kan je eigenlijk geen beter moment voorstellen. Dat was na de rust ook wel te zien. VV Dongen oogde aanvallender, maar kwam tot bar weinig kansen. DEM wachtte geduldig op een countermogelijkheid. Buiten een schot van Jari Koenraat en een pegel van Kamaci op de lat waren de wapenfeiten van VV Dongen erg schaars. Het maakte de tweede helft ook niet echt boeiend. De harde wind speelde daar wellicht een rol in en iedereen verlangde wel zo’n beetje nar het eindsignaal. En toen was daar arbiter Jelle Besselsen. Hij gooide de knuppel in het hoenderhok en liet met een aantal rare beslissingen de boel een beetje uit de hand lopen. VV Dongen kreeg out-of-thee-blue drie gele kaarten en de trainer van DEM ontving er ook eentje, waarbij Besselsen zeker drie minuten nodig had om de oefenmeester van DEM duidelijk te maken waarom hij de kaart had uitgedeeld. Bizar, want je zit in de slotfase. Geef die lezing dan na de wedstrijd!

De boel escaleerde en het vele oponthoud zou een nog langere slotfase inhouden. Daar profiteerde DEM van, want in de reguliere slotminuut schoot een invaller DEM vanuit een corner de winnende treffer binnen. Hij had maar een klein gaatje om in te mikken maar met dodelijke precisie dompelde hij VV Dongen in rouw. (2-1 in de 90e minuut) Verliezen hoort bij het spel en als de negentig minuten voorbij zijn geef je elkaar een hand en drink je nog een biertje. Helaas was dat bij DEM niet het geval. Een paar ‘supporters’ vonden het grappig om de nederlaag in te wrijven en gebruikten daar grote woorden voor. Walgelijk om mee te maken en het is hoogstwaarschijnlijk de clubleiding ontgaan dat ze een paar onfatsoenljken hebben rondlopen. Jammer dat zulke lieden ook in het amateurvoetbal hun verbale BS kunnen verkondigen. “DEM wilde meer dan wij. Gisteren hadden we volgens mij niet het besef wat er op het spel stond.” Fatih Kamaci toonde zich een waardig verliezer en kan niet wachten op de volgende week: “Ik ben fit Frankie boyyy….laat maar komen!”

Trainer Erbas laste op het laatste moment toch een training in: “Ik wil vrijdag lichtjes trainen omdat ik deze wedstrijd toch wil afsluiten voordat we gaan naar de wedstrijd tegen Hollandia. Dan heb je als groep ook nog even de mogelijkheid om zaken uit te spreken. Na een goede wedstrijd en een overwinning is die behoefte er minder.”

Want de volgende wedstrijd wacht alweer. Hollandia uit Hoorn is de laatste tijd een beetje van slag geweest maar herstelde zich midweeks met een ruime overwinning op Hoogland. Maar liefst 0-4, wat betekent dat Hollandia met één wedstrijd minder gespeeld, net boven de nacompetitie–balk balanceert. Met Carnaval wist VV Dongen de drie punten weg te halen en het is aan de jongens om te laten zien dat ze dat kunstje nog een keer kunnen flikken om zo de bittere nasmaak van de wedstrijd tegen DEM weg te spoelen.
Het Middagje VV Dongen start om 14.00 uur. Je bent natuurlijk weer van harte welkom. Er is nog van alles om voor te spelen. De wedstrijd tegen Hollandia is de eerste wedstrijd in de 3e periode. Je weet maar nooit he….? Tot zondag 10 april !

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen