Oplossing velden Olympia ’60 nog ver weg: wandelpaadje is pijnpunt

Foto: PixProfs/Jan Stads

Er moeten nog heel wat harde noten worden gekraakt voordat het Hertog Janveld als één geheel aan de huidige accommodatie van vv Olympia ‘60 kan worden toegevoegd.

Daarvoor zou dan het wandelpaadje tussen de velden moeten verdwijnen, maar een deel van de omwonenden is daar fel op tegen. Het pad heeft volgens hen historische betekenis, maar bovenal wordt het intensief gebruikt door wandelaars en hondenbezitters om naar het kanaal te lopen. En daarom zijn ze niet van plan dat pad zomaar op te geven. Dat werd gisteren heel duidelijk tijdens een bewonersbijeenkomst, waarbij de emoties regelmatig hoog opliepen. Toch stond aan het eind van de avond de deur op een heel klein kiertje: de voetbalvereniging en bewoners gaan opnieuw met elkaar in gesprek.

Door: Bernadette Klerx

Zo’n kleine 20 omwonenden van met name Crispijnhof, hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van Olympia ’60 om samen tot een oplossing te komen. Maar dat ging bepaald niet zonder slag of stoot. In felle bewoordingen lieten omwonenden hun ongenoegen over de plannen van de voetbalvereniging horen, met het wandelpaadje als groot pijnpunt.

Olympia ’60 wil één sportpark
Olympia ’60 floreert en telt inmiddels zo’n 600 leden. Maar de vereniging kampt ook al langere tijd met een tekort aan velden. De kans om het naastgelegen Hertog Janveld voorgoed toe te voegen aan de accommodatie, werd dan ook met gejuich ontvangen. Maar er is één groot probleem: de huidige velden van Olympia ’60 en het Hertog Janveld worden doorkliefd door een wandelpad, een smal weliswaar, maar wel één dat intensief wordt gebruikt. Voor de voetbalclub zou het een zegen zijn als dit paadje gewoon bij de andere velden getrokkken kan worden en de hekken kunnen verdwijnen. De aanwezigheid van het pad zorgt voor onnodig gesjouw met materiaal; daarnaast voldoen de velden ook niet aan de eisen van de KNVB. Ze hebben niet de juiste afmetingen.

Omwonenden: pad ligt precies goed
De aanwezige bewoners hadden er echter hun bedenkingen en twijfels bij of de problemen van Olympia ‘60 wel opgelost worden door het pad te laten verdwijnen. Alternatieven om het pad een stukje verder naar links of rechts te verleggen, werden vrijwel meteen afgeschoten. Het pad heeft juist zijn waarde op die plek, het ligt daar precies goed, was de algemene mening.

Meer irritaties
De oplossing bleek gisteravond dan ook nog een heel eind weg. Bovendien werd ook overduidelijk dat er nog meer problemen spelen in de directe nabijheid van sportpark Crispijn: Een buurtbewoner vatte het kort en krachtig samen: ‘We hebben niks tegen Olympia’60, maar er zijn wel irritaties, die al lang spelen: de parkeerdruk in de wijk als er gespeeld en getraind wordt, luidruchtigheid op wedstrijddagen en bij feestjes en het steeds terugkerende gezeur over het wandelpaadje’.

Deur op een kiertje
Ondanks de felle tegenstand werd aan het eind van de avond toch de deur op een piepklein kiertje gezet: Olympia ’60 en bewoners blijven in gesprek om samen tot een oplossing te komen. Maar daarbij moet behoud van het pad de insteek zijn’, was de heldere boodschap.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen