DA Ingrid Liberty dames 1 pakt de draad weer op na ondermaatse wedstrijd afgelopen week

Foto:

Afgelopen zondag 20 maart was het weer tijd voor DA Ingrid Liberty dames 1 om na het dramatische spel tegen Shot zich weer te herpakken. De tegenstanders waren dit keer de dames uit Meerssen. De vorige keer nam DA Ingrid Liberty dames 1 met een mooie 0-5 overwinning de punten mee naar Dongen. Maar konden de dames het deze keer weer waarmaken om de 3 punten bij Liberty te houden?

Het startsignaal klonk en DA Ingrid Liberty dames 1 was gebrand om de strijd om het kampioenschap weer op te pakken. Liberty gaf volle druk en kon hierdoor niet op tijd omschakelen om de dames van Meerssen goed te kunnen verdedigen. Dit resulteerde al snel in een 0-1 achterstand. Toch liet Liberty het hier niet bij zitten en wisten ze steeds vaker in de cirkel van Meerssen te komen. In de laatste minuut van het eerste kwart wist DA Ingrid Liberty dames 1 zich dan eindelijk te belonen. Na een in eerste instantie mislukte strafcorner kon Sanne Kattenbeld toch de bal onder controle krijgen en uithalen op goal. 1-1!

Dit gaf de dames van Liberty vleugels, waardoor ze het konden doortrekken naar het tweede kwart. Waar na een mooie actie over rechts de bal voor de goal kwam en Ivaana Pijnenburg deze er mooi wist in te lopen. Liberty wist hoe ze de druk hoog moesten houden en Chelsea van Helmond wist daarvan te profiteren. 3-1! Meerssen zakte steeds meer in en achter speelster Jasmijn Dominicus zette de brommer nog een keertje aan en kon zo 3 dames van Meerssen voorbijlopen. Hierdoor kwam ze op rand cirkel uit en kon ze de 4-1 maken.

In de rust werd er door coach Pieter nogmaals benadrukt hoe belangrijk het is om in het begin van het derde kwart niet in te kakken en juist nog volle druk te spelen en het liefst nog een paar goals erbij te maken. Jill Voskuil wist hier goed naar te luisteren en kon twee keer doormiddel van een rebound de bal in de netten krijgen. Helaas werd er een goal afgefloten door gevaarlijk spel, maar desalniettemin konden de dames van Liberty het vierde kwart in met een 5-1 voorsprong.

DA Ingrid Liberty dames 1 wist in het vierde kwart de voorsprong nog verder uit te breiden door een goal van invalster Eva van Strien, die helemaal vrij stond bij de tweede paal. Na deze goal ging Liberty helaas steeds meer mee in het spel van Meerssen en ging slordiger en slomer spelen. Hier wist Meerssen van te profiteren en kon zo door de verdediging heen spelen en de 6-2 maken. Liberty leek weer wakker geschud en had een goed antwoord op de goal van Meerssen, namelijk de 7-2 erin tikken. Dit werd gedaan door Femke Kuppens na een aantal rebounds.

Gelukkig heeft DA Ingrid Liberty dames 1 weer laten zien wie ze zijn en dat ze er alles aan doen om bovenin in de competitie mee te draaien. Dit willen ze dan ook zeker doortrekken naar de volgende wedstrijd. Waar ze het opnemen tegen Basko dames 1. De nummer 9 van de competitie en waar ze de vorige keer 2-1 van hebben gewonnen. DA Ingrid Liberty dames 1 is dan ook weer gebrand om te winnen en de 3 punten mee naar Dongen te nemen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen