DVVC JO14-1 drinkt (weer) uit de gouden bidon

Zaterdag 27 november 2021. De avond van tevoren weer de zoveelste persconferentie van onze overheid met de aankondiging van strakkere maatregelen om het gevecht met het Covid-19 virus beter aan te kunnen gaan.

De eerstkomende weken zullen doordeweekse voetbaltrainingen weer niet mogelijk zijn. Maar de hoop is aanwezig dat de KNVB, door gesprekken met de overheid, daar toch nog verandering in kan brengen. Niet geschoten, altijd mis. Sport is belangrijk, zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid van kinderen en volwassenen.

Dorpsderby
Deze zaterdag stond voor het sterke JO14-1 van DVVC de dorpsderby tegen het JO14-1 team van VV Dongen op het eerste klasse programma. DVVC had 19 punten uit 7 wedstrijden, 6 overwinningen en 1 gelijkspel prijkten op de standenlijst. Dongen behaalde 5 overwinningen uit 7 wedstrijden, 2 werden verloren. Zij wonnen de laatste 3 wedstrijden, dus kwamen zij met het nodige zelfvertrouwen naar het sportcomplex van DVVC. De eerste krachtmeting in oktober tussen beide teams was overtuigend doorgeslagen in het voordeel van DVVC door Dongen te verslaan met maar liefst 0-5. Maar het was natuurlijk zaak dat DVVC deze wedstrijd weer scherp en gedreven zou beginnen.

Van de eerste tot de laatste minuut
Het team van DVVC kon sinds lange tijd weer compleet op het veld verschijnen. Bij de vorige wedstrijden moesten enkele jongere spelers uit het JO13-1 DVVC team voor aanvulling zorgen, terwijl de tegenstanders aanvulden met spelers uit oudere teams. Ondanks dat theoretische en fysieke nadeel werd goed gepresteerd en dat is ook zeker een compliment waard. Maar het JO14-1 was nu dus in volle sterkte aanwezig en erg gemotiveerd om er vandaag weer tegenaan te klappen in deze dorpsderby.

De toeschouwers, buiten de hekken -zijnde ouders van- en binnen in de gedaantes van trainers en begeleiders, werden vermaakt van de eerste tot de laatste minuut van de wedstrijd. In het begin ging het nog redelijk gelijk op, maar DVVC groeide in de wedstrijd en blonk met name uit in de gestructureerde opbouw, de rust in het team en het op fraaie wijze afmaken van de kansen. Een in het oog springend moment vond plaats in de tweede helft. Een DVVC speler had dorst en vroeg de staf tijdens een stil moment om zijn bidon. Dit bleek een ‘gouden slok’ te zijn, want binnen 20 seconden scoorde hij een fraai doelpunt. Onvergetelijk.

De einduitslag sprak voor zich: DVVC stuurde VV Dongen naar huis met een 5-1 nederlaag. Gefeliciteerd team DVVC JO14-1.