DVVC3 zet OVV’67 opzij.

Beide teams gaan deze zondagmorgen fast&furious van start, al is het maar om de koude van de morgen te verdrijven.
De GroenWitte weten elkaar steeds goed te vinden. Het spel hangt meestal in het midden van het veld of op de speelhelft van OVV.

Bij een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg zet OVV zijn geheime wapen in. 5 wissels in 1x, daarmee hopen ze een echte doorbraak te forceren, zoveel verse benen, want al zeggen ze zelf :”De eerste 10 minuten speelde we best goed”, een treffer bleef uit. (of speelt op de achtergrond nog die andere wedstrijd waarbij ze, zoals een speler aangeeft: ‘dik’ verloren?) Wat het ook zij, het wisseleffect blijft uit. In tegendeel, DVVC knalt er voor rust nog een in de touwen. Een overtreding tegen een thuisspeler, in de 16 had zomaar nog een 4e kunnen opleveren, maar die raakte helaas zijn doel niet.

Na de thee zijn de wissels op de thuisbank al geslonken met 2, omdat 2 spelers van de eerste helft hun kicksen al in de tas hebben gestopt. 3 voormalige bankzitters staan inmiddels fit in het veld en dat resulteert binnen 5minuten toch nog in die 4e goal. Maar ook de OVV-ers heeft de rust goed gedaan en in amper 5 minuten daarna zetten ze DVVC weer op scherp door te profiteren van een opening en de nul van het bord te halen: 4-1

Hetgeen de OVV wisselspelers (‘lekker veilig’ op de bank) doet besluiten hun teamgenoten op te roepen nu op en door te stomen. Eruit te halen wat er in zit. Het kan nog!
En er is inderdaad nog tijd genoeg, het spel is pas klaar als het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Reden voor DVVC om er weer een tandje bij te zetten, die voorsprong moet behouden blijven. En zowaar lijkt de 5 minuten een magische tijd geworden, een magisch getal, want daar is de nummer 5 voor thuisploeg.

Nummer 6 knalt ook nog achter de OVV keeper en dat geeft een mooie marge. OVV geeft echter niet op en zet nog eens in op een aanval naar de DVVC goal. Deze wordt gestopt, maar de bal kwam hard aan en een misstap en de harde uithaal zorgde ervoor dat de verdediger geblesseerd het veld verlaten moet. Inmiddels is er nog maar 1 overgebleven wisselspeler op de bank en wanneer die als verzorger het veld betreedt kan hij meteen in het veld blijven staan om de resterende tijd mee te ballen. Daarmee is de wisselbank van de thuisploeg helemaal leeg. Nog meer zaak dus om het koppie erbij te houden, niet van het veld gestuurd te worden, het veld niet geblesseerd te hoeven verlaten.
Wanneer het spel ten einde loopt laat de thuisploeg zich nog 1x verrassen en incasseren ze de 2e tegengoal. Vrijwel direct daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.
Eindstand: 6-2

Hard en goed gewerkt, mooi spel op de mat gelegd, verdiende overwinning. Gefeliciteerd mannen en op naar de volgende wedstrijd.