Het eerste puntenverlies voor DA Ingrid Liberty dames 1

Afgelopen zondag 31 oktober mocht DA Ingrid Liberty dames 1 afreizen naar een bekende tegenstander, Boekel dames 1. De dames waren erg gebrand om de ongeslagen reeks voort te zetten en de punten mee naar Dongen te nemen. Maar, Boekel is een moeilijke tegenstander die zich niet zo maar gewonnen zou geven.

Het eerste kwart begon DA Ingrid Liberty dames 1 niet scherp. Het spel werd merendeels gespeeld op de helft van Liberty. De dames van Liberty speelden niet het eigen spel en werden overdonderd door het aanvallende spel van Boekel. Boekel kreeg veel ruimte maar gelukkig bleef een openingsdoelpunt uit. Meerdere strafcorners voor Boekel werden goed uitverdedigd door Liberty, maar verder dan de middenlijn kwamen de dames niet. In het tweede kwart ging het gelijker op. Liberty kon een aantal kansen creëren, zo ook een strafcorner. Floor Berende nam plaats op kopcirkel en haalde hard uit. Haar poging werd helaas gekeerd door de keepster van Boekel.

Ook dit tweede kwart speelde DA Ingrid Liberty dames 1 niet zoals ze horen te spelen. De dames speelden alsof ze lood in de schoenen hadden. Er werd niet genoeg gerend, en er werd niet met lef gespeeld. Dat deden de dames van Boekel wel. Zo maakten zij in de eerste minuut van het derde kwart de 1-0. Een aanvalster kon opkomen via de rechterkant. Ze werd niet aangepakt door Liberty, kwam daardoor vrij in de cirkel en sloeg zo de bal in het net. DA Ingrid Liberty dames 1 stond erbij en keek erna. Het spel moest echt beter als de dames nog met de winst terug naar Dongen wilden.

Tijdens een spaarzame aanval van Liberty kwam Femke Kuppens knap op via de rechterkant en door haar snelheid één op één met de keepster. Zij speelde de keepster voorbij in haar poging om te scoren, maar de bal belandde onverhoopt op de paal. De kans op de gelijkmaker werd op een paar centimeter niet verzilverd. In het vierde kwart maakte Boekel de 2-0, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Maar, DA Ingrid Liberty dames 1 zal nooit zo maar opgeven. De dames bleven voor elkaar en op z’n minst gelijkspel werken. Dat resulteerde in nog een strafcorner voor Liberty. Na wat gerommel in de cirkel was Kim Verburgh er fel bij, en pushte de 2-1 binnen!

Na dit doelpunt hadden de dames hun vechtlust eindelijk weer gevonden. Liberty deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, en Boekel had het moeilijk onder de hoge druk. Helaas was de tijd aan de kant van Boekel. De laatste minuten van de wedstrijd tikten voorbij, en de scheidsrechter floot voor einde wedstrijd.

DA Ingrid Liberty dames 1 was allesbehalve tevreden over de wedstrijd en de einduitslag. Het eerste puntenverlies sinds de start van de competitie, en dat smaakt niet naar meer. De dames gaan komende week hard trainen om een herhaling van deze wedstrijd te voorkomen. Volgende week zondag 7 november komt een nieuwe tegenstander, Venray dames 1, op bezoek in Dongen. De wedstrijd begint om 12:45, en het belooft weer een spannende pot te worden!