Dongen JO23 neemt flink revanche op SV Venray.

Begin Oktober leed de O23 van VV Dongen een nipte en gevoelige nederlaag bij Venray. Of zoals diverse volgers opmerken: “Deze nederlaag kan wel eens het kampioenschap kosten!”

Afgelopen zaterdag nam het team van Lars Jansens een sportieve revanche en wonnen thuis met 7-3. Een geflatteerde uitslag waarbij je kanttekeningen kunt zeggen. Het had ook 10-0 kunnen zijn. Na een knullige 0-1 achterstand, hielp Vernray Dongen weer in het zadel door een eigen doelpunt. Na deze uitglijders konden de spitsen van Dongen zich lekker uitleven. Smetje op de wedstrijd zijn de drie tegendoelpunten. “Geheel onnodig. Bij 4-2 laten wij Venray weer in de wedstrijd komen,” merkte coach Jansens na afloop op. Gijs Timmermans werd node gemist in de achterhoede. Hij was stand-in bij Dongen 1 zondag. Toch zou deze middag prima gaan verlopen voor de O23. Koploper Nuenen leed een gevoelige thuisnederlaag (0-5) tegen VV Echt, waar Dongen uit een week eerder nog gelijk tegen speelde.

Het is nu razend spannend in de 2e Divisie en Dongen heeft het weer helemaal in eigen hand als het gaat om het kampioenschap. Maar …..er zijn meer kapers op de kust. Dongen dus op kop (16 punten en doelsaldo +9), tweede is EVV Echt (16 punten doelsaldo +8) en derde is Nuenen (ook 16 punten en doelsaldo +3). Op de vierde plaats Kozakken Boys met 15 punten. Venray is de Rode Lantaarndrager. Slechts een gewonnen wedstrijd. En ja, die puntjes werden gehaald door een schamele 1-0 overwinning op VV Dongen. Dus dat moest afgelopen zaterdag rechtgezet worden. Het werd, hoe kan het ook anders met Halloween voor de deur, een vreemde wedstrijd. De bezoekers straften in de tiende minuut een misverstand in de achterhoede van Dongen genadeloos af. Na deze 0-1 pakte Dongen de zaken energieker aan en zette Venray vroeg onder druk. Dat resulteerde in de 16e minuut in een wanhoop trap binnen de zestien van Venray. Als een raket schoot de bal omhoog en via de voet van een Venray verdediger rolde de bal in het doel. Nog geen vier minuten later was het Burak Arda Erbek die een afgeslagen bal binnen kon tikken. De ban was gebroken. De Dongen spitsen dartelden naar hartenlust richting Venray doel. Met name Erbek en Raphael Narty waren ongrijpbaar, maar hielden de bal te lang aan de voet. Met meer overzicht had het tweetal vele keren ploeggenoten in scoringspositie kunnen zetten. Een combinatie tussen dit tweetal leidde tot de 3-1. Op slag van rust kopte Raphael Narty uit een corner van Rijk Siemerink de 4-1 binnen.

Tweede helft slordig en nonchalant Dongen
Na rust weer kansen voor Dongen maar doelpunten bleven uit. Het was aan Venray om dit doelpuntenfestijn te openen. Daarvoor was een grote dekkingsfout in de Dongen verdediging nodig. 4-2. Venray dacht aan meer gezien het aandringen. Dongen wisselde door en het eerste balcontact van invaller Gillyan Clemens zorgde voor de 5-2. De 6-2 was voor Floris van Dongen, die nog geen twee minuten later een assist van Rijk Siemerink niet goed kon aannemen. Kans verkeken. De 6-3 van Venray weer een grove dekkingsfout bij Dongen. Sterker nog, lat en keeper Swen Heijstee voorkwamen de 6-4. De eindstand werd door Siemerink afgerond na aangeven van Floris van Dongen. Komende zaterdag gaat Dongen naar middenmoter AWC. Daarvan werd thuis verloren met 2-3. Het gevolg is: weer een revanche wedstrijd in Wijchen. 13 november komt medekoploper Echt naar Dongen.