Dongen zaterdag verliest van routine

“Te laconiek en de eerste helft er gemakkelijk over nadenken. Ik heb ze in de rust gezegd dat ik het anders wilde zien. En toen speelden we een andere wedstrijd. Maar helaas zijn we verslagen op basis van ervaring en onze inzet voor rust.” Woorden van trainer/coach Luke van Overbeek. Zijn collega Brian Piris van The Gunners had zijn spelers in de rust hiervoor gewaarschuwd.

Het meest was Luke van Overbeek teleurgesteld over de inzet in de eerste helft. Dongen nam het allemaal te gemakkelijk op en dacht eventjes van deze oudere spelers te kunnen winnen. Echter de routine van de Bredaase ploeg was deze middag doorslaggevend. Met name de 39-jarige (!) Paul Pedersen was deze middag een handenbindertje voor Dongen. The Gunners, een typisch zaterdagvereniging, maakte het de jonge Dongen formatie soms wel heel lastig. Foutjes werden dan ook resoluut afgestraft. Voor rust opende Pedersen de score door slordig balverlies aan Dongenzijde.

In de rust hamerde Van Overbeek op meer inzet. Hij had de juiste snaar geraakt. Dongen toonde een ander gezicht en drukte de Bredaase ploeg terug op eigen helft. Bas Jansens verraste van afstand doelman Luke van Gurp. Deze gelijkmaker gaf Dongen meer energie. Het zou anders verlopen. Balverlies werd weer door Pedersen genadeloos afgestraft. Dongen kreeg het deksel op de neus toen invaller Laurens Rademakers een vrije trap onhoudbaar binnenschoot. Dongen liet zich door deze tegenslagen echter niet uit het veld slaan. Joep van Overbeek bracht de spanning met een afstandsschot terug, 2-3. De tijd was te kort voor de gelijkmaker.

Komende zaterdag gaat het team van Luke van Overbeek naar Rijen. Een tegenstander die afgelopen zaterdag een oor wassing bij SCO heeft opgelopen. Met 18-0 werden de Rijenaren naar huis gestuurd. Hierna wachten nog enkele derby ‘s. Eerst thuis tegen Berkdijk, dan uit naar koploper DESK en dan wacht 11 december de confrontatie met dorpsgenoot Olympia ’60. Net als Dongen een elftal in opbouw.