Voorbeschouwing EVV – VV Dongen

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Zo’n midweeks programma hakt er best wel in, zeker als je vier uur in een bus moet zitten om een voetbalwedstrijdje te spelen. Het kwalificatie duel, om naar het hoofdtoernooi van de KNVB beker te komen, werd door VV Staphorst met 3-1 gewonnen.

Niet omdat VV Staphorst zoveel beter was, nee, zij waren koeler in de afronding en hadden met Mike Reuvers een gozer in het team staan die er die avond erg veel zin in had. Met drie doelpunten was hij degene die voor de grootste pijn bij VV Dongen zorgde waar vooral zijn eerste doelpunt een beauty van jewelste was. Zo’n killer miste VV Dongen op een aantal momenten, waardoor de sympathieke vereniging uit Overijsel zaterdagavond in de koker zit.

Door Frank van Heteren

Dikke vette “jammer”, want VV Dongen speelde tegen het beste team, die ze dit seizoen hadden getroffen, haar beste wedstrijd. Verzorgd voetbal, afgewisseld met stevige druk op de tegenstander. VV Staphorst had het er in de beginfase van de wedstrijd heel moeilijk mee. VV Dongen speelde zonder enige schroom en langs de kant kon trainer Erbas zien dat zijn team zijn bespreking goed had begrepen. Shenty Saez was aan de linkerkant DE plaaggeest voor de zeer matige rechtsback van VV Staphorst. Saez liep hem aan alle kanten voorbij en zorgde voor het grootste gevaar. Helaas beloonde VV Dongen zichzelf niet en langzamerhand kroop VV Staphorst uit de schulp.

Met een ongelooflijk mooi schot vanaf de punt van de zestien knalde Reuvers de 1-0 in de lange hoek. Zoals gezegd, een klasse doelpunt waar keeper Wessel Sprangers geen kans op had. He gebeurde in de 20e minuut en het goed opgekomen publiek slaakte een zucht van verlichting.
VV Dongen liet zich niet van de wijs brengen en bleef gevaarlijk vanaf de zijkanten. Net als afgelopen zondag was de bezetting in de zestien te mager of onvoldoende on de verdediging van VV Staphorst pijn te doen. Drie grote kansen werden wederom verprutst.

Tijdens de rust werd elkaar nog moed ingesproken en zeiden de jongens tegen elkaar dat er nog genoeg tijd was om de boel te keren. De behendige voetballers uit Dongen wisten tegen het fysiek sterkere VV Staphorst het tempo op te voeren en alles leek klaar voor de
gelijkmaker toen Reuvers ‘out of the blue’ zijn tweede binnenschoot. Het zou normaal gesproken de moerslag zijn geweest voor menig team, maar VV Dongen bleef zoeken naar de aansluitingstreffer. Ruim 10 minuten voor tijd kwam die er met behulp van VV Staphorst. Een afgeslagen corner kon worden omgezet in een messcherpe counter. De restverdediging bij VV Staphorst was uit contact en Mart van Bree fungeerde als eindstation. (2-1 in de 80 e minuut).

Daarmee openden zich nieuwe energiebronnen bij VV Dongen en met man en macht werd gezocht naar een opening. Die kwam twee minuten na het doelpunt en spits Sel Bastmeijer verzond met een keihard schot de bal naar de linker bovenhoek. De keeper van VV Staphorst moest tot het uiterste gaan om de 2-2 te voorkomen. Een paar minuten daarna verspeelde VV Dongen op eenvoudige wijze de bal op het middenveld en in de omschakeling was het ‘kat in het bakkie’ voor Reuver. Hij maakte de 3-1 en daarmee was het bekeravontuur van VV Dongen voorbij.

Toch bood deze nederlaag weer genoeg perspectieven voor de aankomende wedstrijd in de competitie. Pal na de wedstrijd was de teleurstelling gepast, maar een uurtje na het laatste fluitsignaal was de ploeg gehergroepeerd en men wist van elkaar dat niemand had verzaakt
in zijn opdracht. Strijd en verzorgd voetbal, collectiviteit en positieve coaching! Geen resultaat in de zin van een overwinning maar wel een resultaat in de vorm van saamhorigheid!

Wellicht een grotere overwinning dan een verlies tijdens een partij van negentig minuten. Het zal zich uitwijzen als VV Dongen aanstaande zondag 26 september weer in de bus mag gaan zitten om EVV uit Echt partij te geven. De Limburgers vertoeven op de ranglijst in de buurt van VV Dongen. Wedstrijden die daar worden gespeeld lopen nooit over van veel doelpunten. Stug en compact voetbal is de speelwijze van EVV en daar moet VV Dongen weer iets tegenover zetten. Wanner het niveau van afgelopen woensdag kan worden gehaald zal de meegereisde supporter al blij zijn. Als er dan ook nog een resultaat wordt geboekt zal er op de verjaardag van Jari Koenraat meer dan eentje worden gedronken. Aanvang in Echt is 14.30 uur.

De bus vertrekt om 11.45 uur vanaf de kantine. Ben op tijd als je meewilt gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen