Mark Pijnenburg wint zinderende finale

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd de finale van het clubkampioenschap driebanden-klein van 2020 gespeeld.

Deze finale werd vanwege de coronacrisis uitgesteld. Nu mag er onder voorwaarden weer gespeeld worden. Voor de finale plaatsten zich Piet Kamp (Raamsdonk), Arthur Snoeren (Dongen) en Mark Pijnenburg (Berkel-Enschot) In de eerste partij speelden Arthur en Piet tegen elkaar. Arthur werd op ruime achterstand gezet, maar knokte zich terug in de partij. Daarna maakte Piet de partij uit. In de tweede partij nam Arthur het op tegen Mark.

Arthur moest nog één carambole maken. Hij miste echter vier beurten op een rij, waarna Mark het met een serie van vier uitspeelde. Daarna namen Mark en Piet het tegen elkaar op. De winnaar zou de titel pakken. In slechts 28 beurten maakte Mark het in de na-beurt met een serie van drie gelijk. Er volgde een barrage. Mark koos deze keer om zelf te beginnen. Opnieuw een hoogstaande partij. Mark speelde in de 31ste beurt de partij uit. Deze keer maakte Piet het in de na-beurt gelijk.

Het nemen van penalty’s moest de beslissing brengen. Piet maakte de eerste maar miste de tweede. Ook Mark maakte de bal vanaf acquitte. Hij wist echter ook de tweede bal te maken en pakte daarmee de titel. Hij mag zich de kampioen van 2020 noemen. Bovendien kreeg Mark, evenals de andere finalisten, mooie geldprijs overhandigd van voorzitter Embert Broekhoven. Voorts werden de finalisten in de bloemetjes gezet. Namens de vereniging dankte voorzitter Embert Broekhoven het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren voor de hapjes en het ter beschikking stellen van het materiaal. Het was een ongelooflijk spannende finale.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen