Mila Troopers lopen wedstrijd in Tilburg

Foto: Anke Flipsen

In Tilburg op de baan van Attila hadden een aantal MiLaTroopers het aardig warm zondag! Zomaar na een natte week tikt het kwik de 30 graden aan. Gelukkig was er een briesje om het een klein beetje aangenaam te houden.

Nieke Westerveen besloot om de 1000 meter te doen. Dat was al aan het begin van de middag, terwijl de andere Mila Troopers de 2000 of 800 meter gingen lopen, op het heetst van de dag… tsja. Ook Atilla heeft geen overkapping met airco. Van Nieke krijgen we een blij bericht, omdat ze een PR heeft gelopen op de 1000 mtr in 3.32.96. Goed gedaan!

Nikki van Gool gaat voor de 2000 meter. En is er duidelijk helemaal klaar voor! De eerste ronde gaat best wel hard in 78. Dat mag wel een beetje minder…. dan gaat het inderdaad naar 84 in de tweede ronde en heeft ze een maatje gevonden in de race. Die valt wel wat terug, want dan komt er een 89 op de klokken. Dan gaat ze meer druk zetten op het tempo en een loper voor hen wordt daardoor achterhaald. Dat levert een 87 op. Dan de laatste ronde waar Nikki alles wil geven. De twee jongens hebben wat meer power in de benen, daar kan ze niet mee, maar wel ergens een 85, wat een hele mooie eindtijd oplevert van net boven de 7 minuten.

Dan Anne de Jong, die een nogal snelle serie treft op de 800 meter. Ze is wat langzaam weg en komt als laatste van de serie de bocht uit. Doorkomst in 33-34. Ze zet wat tempo bij om geen contact te verliezen en op 350 meter is ze weer terug bij de groep. Mooie doorkomst in 67 sec. Maar teveel gegeven of de warmte of te veel focus, of wat dan ook… de benen lopen gruwelijk vol en de race is voor haar gedaan.

Hopen dat het Tess de Jong niet afschrikt in haar race daarna. Ze komt mooi de bocht uit en schuift wat naar voren, doorkomst op 200 meter in 40 sec. De groep blijft redelijk compact en doorkomst op 400 in 82 sec. Mooi tempo en ze neemt de leiding van haar groep. Een paar lopers zijn al eerder weg, maar in het “peloton”, neemt Tess de leiding. Dat doet ze uitstekend en ze laten haar ook die leiding. Het tempo blijft mooi strak door haar, en pas op de laatste 100 meter komen er lopers langszij in de eindspurt. Mooie binnenkomst. Helaas geeft de ET geeft aan geen tijd te hebben van deze serie. Dat is aardig zuur voor de lopers. Daar kom je niet voor. Ik heb Tess handmatig geklokt op ongeveer 2.48 min. Geen PR, maar wel een goede race!

Daantje Kemmeren mag daarna starten in baan 4… oei, wat is ze langzaam weg. Daar baalt ze zelf later ook van. Na de bocht meteen in achterstand en het is lastig om de staart van de groep weer te pakken. Dat lukt niet, maar het gat blijft wel gelijk. Na 600 meter heeft ze nog lucht over en ze start een inhaalrace waarbij ze toch wat lopers kan “oprollen”. Haar eindtijd is 2.57.72, een paar seconden boven haar PR.

Foto’s: Anke Flipsen

Reacties