Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Op 16 februari sluit de inschrijving voor het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel. Het toernooi wordt gehouden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart in de periode van maart tot en met mei.

Er is sprake van een jubileumversie. Het toernooi wordt al voor de dertigste keer gehouden. De eerste aanmeldingen zijn binnen, maar het loopt nog niet echt storm. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/ . De organisatie wil er alles aan doen om deze jubileumversie extra glans te geven.

Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Gevoelig verlies P.C. Kamp
In sportcafé ’t Vaartje verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met liefst 1-7 van team De Eekhoorn uit Oosterhout. Piet Kamp kreeg weinig kans. Zijn rivaal was al na 39 beurten bij de finish. Piet kwam toen slechts vier caramboles te kort. Leo Loonen had een bijzonder moeizame start. Daarna ging hij score en naderde hij zijn opponent tot drie caramboles. In de slotfase liep zijn tegenspeler echter weer van hem weg. Ad Smolders speelde uitstkend. Toch moest hij verlies incasseren. Hij kreeg slechts 33 beurten. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.606. Winst leverde dit echter niet op. De eer werd gered door Jan Ligtenberg. Hij wist in een sterk verdedigende partij een punt uit het vuur te slepen.

SunControls verliest
In Rosmalen verloor team SunControls Tilburg met 6-2 van team de Hazelaar. Jos Hamers kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Anton Smulders kon het ritme niet oppakken en moest verlies incasseren. Nhiep Tran kreeg maar 42 beurten. Dat was voor Nhiep deze keer te veel van het goede. De eer werd gered door Patrick Schrijver. In een gedegen partij loodste Patrick zijn partij bekwaam naar de eindstreep. Patrick en Anton maakten beiden nog een mooie serie van vijf. Nhiep liet een reeks van vier voor zich noteren. Op vrijdagavond 14 februari speelt team SunControls tegen team Molenvliet uit Waalwijk. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Winst C. Van den Nieuwenhuizen
In Oosterhout won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 30-35 van team DKM. Winst was er voor Embert Broekhoven, Theo Laros en Jan Smeekens. Mark Pijnenburg was de enige die verloor. Mark kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Theo Laros speelde een degelijke partij en was al na 53 beurten bij de finish. Embert Broekhoven deed er zelfs nog één beurt minder oer. Jan Smeekens was de man van de wedstrijd. Hij excelleerde door in slechts 36 beurten over de meet te gaan. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.472. Hij was daarmee de beste man van zijn team. Op donderdagavond 13 februari speelt team Van den Nieuwenhuizen in sportcafé ’t Vaartje tegen team de Eekhoorn 2 uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

3-tallen: Winst ’t Vaartje 1
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje 1 met 29-27 van team BSV uit Waalwijk. Piet Vissers had maar 45 beurten nodig om de winst binnen te slepen. Zijn rivaal was toen nog maar één luttele carambole verwijderd van de finish. Piet kwam uit op het goede gemiddelde van 0.466. Willy v.d. Wiel was de enige die verloor. Ook hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het mooie moyenne van 0.518. Ad Faro was the man off the match. Hij spurtte naar de finish in maar 40 beurten. Hij liet het voortreffelijke gemiddelde van 0.725 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier. Op maandagavond 17 februari speelt team ’t Vaartje 1 in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Pleintje uit St-Willebrord. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur. ’t Vaartje 1 klimt geleidelijk aan omhoog en heeft een podiumplaats in het vizier.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B2: Winst AK en Royal Hedge
Team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel won in Oosterhout met 20-27 van team de Eekhoorn. De enige verliespartij kwam op naam van Piet Kamp. Piet kwam deze keer niet in zijn spel. Kopman Jan Ligtenberg speelde gedegen. Hij trok de winst bekwaam naar zich toe. Erwin Ligtenberg had slechts 44 beurten nodig om zijn partij over de streep te brengen. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.431 voor zich noteren. Door een knappe 26-17 winst op team Werkendam hield team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge de koppositie knap in handen. Piet Kamp zette zijn beste beentje voor en won in maar 33 beurten. Dit is een puike prestatie. Anton Smulders deed het zo waar nog beter. Hij had maar 29 beurten nodig omm te finishen. Hij kwam uit op het geweldige moyenne van 0.793. Piet liet het schitterende gemiddelde van 0.575 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een uitmuntende serie van acht caramboles. De enige verliespartij kwam op naam van Ton Hamers. Ton kreeg ook maar 36 beurten. Op dinsdagavond 18 februari speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen team HGL uit Sprang-Capelle. Team Royal Hedge heeft een goed resultaat nodig om zich te handhaven aan de top. De wedstrijd in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

B1: ’t Vaartje 2 wint van Ut Sandoel
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje 2 met 25-23 van team Ut Sandoel uit Raamsdonksveer. Bart de Wijs kwam aanvankelijk niet in zijn spel. Toch herpakte Bart zich. Hij kon echter niet voorkomen dat zijn tegenstander met de winst aan de haal ging. Hij maakte nog wel een prachtige serie van vijf. Willy v.d. Wiel kwam niet in zijn spel. Bovendien kreeg hij maar 45 beurten. Hij moest een gevoelige nederlaag incasseren. Ton Kemmeren speelde een sublieme partij. Hij had slechts 35 beurten nodig om over de meet te gaan. Hij gaf hiermee zijn oppenent geen enkele kans. Hij maakte bovendien een fraaie reeks van vier caramboles. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.828. Team ’t Vaartje 3 handhaaft zich aan de top van het klassement. Het won met 28-17 van team Euphonia uit Kaatsheuvel. Arthur Snoeren speelde een gedegen partij. Hij gaf zijn tegenstrever weinig kans en harkte zo de winst binnen. Embert Broekhoven liet verlies voor zich noteren. Toch kwam hij bij de eindstreep slechts vier caramboles te kort. Hij maakte nog wel een buitengewoon fraaie serie van zes. Kopman Ton Kemmeren excelleerde andermaal. In maar 24 beurten gaf hij zijn tegenspeler geen enkele kans. Hij kwam uit op het excellente gemiddelde van 1.208. Hij maakte bovendien een geweldige serie van liefst negen caramboles. Op dinsdagavond 18 februari speelt team ’t Vaartje 3 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen naaste concurrent team Landzicht uit Sprang-Capelle. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Reacties