Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt op zaterdagavond 14 december de finale gespeeld van het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel. Voor deze finale plaatsten zich meervoudig winnaar en eredivisie speler Paul Bruijstens (Kaatsheuvel), Leo Loonen (Oosteind), rolstoeler Jan Versprille (Breda) en Wilfred Tempelaars (Made). Dongen is vertegenwoordigd met de sterke wedstrijdspeler Bart Hultermans. De wedstrijden op 14 december beginnen om 19.30 uur.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
thuiswedstrijd team SunControls
Op donderdagavond 12 december speelt team SunControls Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team Van Rossum uit Oss. Team SunControls heeft de winst nodig oo zich te kunnen handhaven in de middenmoot. Het belooft een moeilijke opgave te worden. Team SunControls bestaat uit Patrick Schrijver, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Bert van den Hooff. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Verlies C. Van den Nieuwenhuizen
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 32-36 van team Cortini uit Oosterhout. In de eerste sessie was Frans Kemmeren op zoek naar zijn vorm en kreeg deze niet gevonden. Theo Laros speelde een degelijke partij, maar kon niet voorkomen dat hij verlies moest incasseren. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.432. Embert Broekhoven speelde een prima partij. Hij was al na 37 beurten bij de finish. Hij liet het fraaie moyenne van 0.567 voor zich noteren. Hij maakte bovendien een prachtige serie van vier. Mark Pijnenburg speelde voor het eerst naar 27 caramboles. Hij had een prima start. In de tweede fase zag hij zijn opponent steeds dichterbij komen. Mark speelde de partij als eerste uit. In de nabeurt maakte zijn opponent het nog gelijk. Op donderdagavond 19 december speelt team Van den Nieuwenhuizen in sportcafé ’t Vaartje in dongen-Vaart tegen team BCG uit Goirle. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

3-tallen: Gevoelig verlies ’t Vaartje 1
In Hilvarenbeek verloor team ’t Vaartje 1 met 25-17 tegen team ’t Vrijthof 85. Patrick Schrijver en Bart de Wijs kwamen beiden niet in hun spel en verloren kansloos. De eer werd gered door Piet Vissers. Piet had maar 37 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.567. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: Winst ’t Vaartje 3
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje 3 met 26-24 van team ’t Steegje uit Made. Arthur Snoeren speelde de een goede partij, waarbij hij zijn rivaal op behoorlijke afstand hield. Hij kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.500. Dat deed Embert Broekhoven ook. Toch moest hij wel gerin verlies incasseren. Kopman Ton Kemmeren stond aanvankelijk op grote achterstand. Gaande de partij wist hij de kloof steeds verder te dichten. Helemaal lukte dit echter niet. Wel wist hij de schade te beperken. Hij maakte bovendien een mooie reeks van vier caramboles. Door dit resultaat is team ’t Vaartje 3 afgezakt naar de derde plaats. Het heeft echter maar één punt achterstand op de koploper. Team ’t Vaartje 2 verloor met 27-24 van team D’n Berg. In Geertruidenberg was er verlies voor Ad Faro en Patrick Schrijver. Piet Vissers pakte de winst wel. Zowel Piet, als Ad maakten beiden een fantastische serie van zeven. Patrick deed hier met een serie van vijf niet veel voor onder. Patrick kreeg ook maar 42 beurten. Op vrijdagavond 13 december speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje tegen team Euphonia uit Kaatseheuvel. Op dinsdagavond 17 december speelt team ’t Vaartje 3 in sportcafé ’t Vaartje tegen team Landzicht uit Sprang-Capelle. Team ’t Vaartje 3 heeft een goed resultaat nodig om zich te kunnen handhaven in de top. Beide wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

B2: Winst AK Deur & Interieur
In Elshout won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 22-28 van team ’t Oude Tramstation. De enige verliespartij kwam op naam van Jan Ligtenberg. Toch kwam de kopman maar vijf caramboles te kort. Edwin Ligtenberg had slechts 41 beurten nodig om over de finish te gaan. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Hij kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0.512. Piet Kamp was de man van de wedstrijd. Piet had zelfs maar 31 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.612. Koploper Royal Hedge liep tegen een gevoelig verlies aan. In de eerste partij kwam Bert v.d. Hooff niet echt in zijn spel, terwijl zijn tegenstander maar 40 beurten nodig had om over de meet te komen. Ook Anton Smulders kreeg maar 40 beurten. Anton had een absolute off-day en verloor kansloos. Kopman Mark Pijnenburg moest vol aan de bak om de schade nog enigszins te herstellen. Mark kreeg echter maar 39 beurten. Toch kwam hij slechts drie luttele caramboles te kort. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. Doordat de naaste concurrent ook tegen een gevoelig verlies aan liep, blijft het gat met de nummer twee groot: 17 punten.

Derby Royal Hedge – AK Deur & Interieur
Op dinsdagavond 17 december staat de derby op het programma tussen Royal Hedge en team AK. Team AK is bezig met een op mars, terwijl team Royal Hedge de koppositie te verdedigen heeft. Het belooft derhalve een interessante ontmoeting te worden. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-vaart begint om 19.30 uur. Deze wedstrijd is een mooie afsluiting van het kalenderjaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen