Winteruitwisseling

Foto:

Traditiegetrouw wordt in december door Jeu de Boules Club Dongen de winteruitwisseling georganiseerd.

Alle omliggende verenigingen doen hieraan mee en maandelijks is er zo’n uitwisseling. Er hadden zich ruim 40 equipes ingeschreven, afkomstig van La Donnee (6 teams) en Petanque Vereniging Tilburg (5 teams) uit Tilburg, Cochonnetclub (met 3 teams) uit Loon op Zand, Voor Ons Plezier (4 teams) uit Udenhout, JV Sprang-Capelle (met 4 teams) en dan natuurlijk onze eigen vereniging met maar liefst 20 teams. Een geweldige opkomst mogen we zeggen. De grote afwezige was PCO uit Oisterwijk er deed slechts 1 speler mee (Joof van Doorn), welke gekoppeld was aan een PVT-speler.

Het uitgangspunt van de winteruitwisselingen is om equipes van deze 7 boules-verenigingen in de winterperiode maandelijks in een toernooi tegen elkaar te laten spelen. De grote afwezige is PCO, Petanque Club Oisterwijk. Deze vereniging doet “op papier” altijd nog mee, maar levert geen enkele equipe voor deze toernooien.   Dit seizoen hebben we nog geen enkele equipe van PCO mogen begroeten. Alleen als de winteruitwisseling bij hen is, doen er equipes mee. De eerstvolgende uitwisseling is bij………….juist ja, PCO! Ik ben benieuwd hoe druk het daar zal zijn??

Maar terug naar ons eigen toernooi. De WECO (Corrie en Jacqueline) hadden de nodige voorbereidingen al gedaan en kon bij de inschrijving meteen de wedstrijd-kaartjes uitdelen. Deze waren al uitgeprint om tijd te besparen en het was maar goed dat slechts 1 equipe zich afgemeld had.

Na het openingswoordje kon iedereen zich opmaken voor een gezellige sportieve dag waarbij er 4 wedstrijden gespeeld moesten worden. De arbiter van deze dag was Henk van Roode. Hoewel de weersomstandigheden best wel goed waren, koen de meeste equipes ervoor om binnen in de hal te gaan spelen. Dat betekende overigens wel dat er ingedraaid zou moeten worden. Er waren 14 banen beschikbaar voor 21 teams. Dus moesten enkele equipes even wachten of buiten gaan spelen.

De bar was bij aanvang van dit toernooi in handen van Ruud en Adriaan en werd later overgenomen door Jaqueline en Ad Meeren, bijgestaan door Corrie Wijnen. De catering van deze dag werd verzorgd door Jopie en Willemieke, 2KK: 2 Keuken Kanjers. Naast het vertrouwde assortiment was er deze keer ook iets nieuws: broodje saté! Dit smaakte goed en ze waren dan ook vrij snel op.

Er moesten dus 4 wedstrijden gespeeld worden en alles verliep ondanks het moeten indraaien redelijk vlot. De laatste wedstrijd was eigenlijk best wel spannend, hoewel het nergens meer om ging. Aangezien 2 equipes gelijk stonden op de 2e plaats, werd er ondertussen een “shoot out” gehouden om te kijken wie er ook daadwerkelijk op de tweede plaats zou eindigen. Beide spelers van elk equipe moesten daarbij om beurten een boule naar een door de arbiter uitgeworpen but plaatsen. Het team met de opgetelde kortste afstand wint dan deze shoot out.

Rond half 6 was alles klaar en kon de uitslag bekend gemaakt worden. Naast de 5 hoofdprijzen was er nog een 5-tal extra prijzen, welke toebedeeld waren aan 5 vooraf aangegeven plaatsnummers. De eerste prijzen waren behoorlijk verdeeld onder de deelnemende verenigingen, maar de extra prijzen vielen nagenoeg allemaal bij equipes uit Dongen.
Wij bedanken iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om deze winter-uitwisseling tot een succes te maken.

Wij bedanken iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen om deze winter-uitwisseling tot een succes te maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen