Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd deze week de tweede halve finale in het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel gespeeld.

Vorige week waren Paul Bruijstens (Kaatsheuvel) en Leo Loonen (Oosteind) al zeker van plaatsing. Ook nu was het weer zeer spannend. Bij de laatste wedstrijden hadden nog drie spelers kans op plaatsing. Het waren Ton Kemmeren (Dongen-Vaart), Jan Versprille (Breda) en Henk Schneiderberg (Bavel). Jan Ligtenberg (Kaatsheuvel) had toen pas één punt verzameld en was uitgeschakeld. Bart Hultermans had de buit toen al binnen. Bart won drie van de vier partijen en speelde alleen gelijk tegen Ton. Hij kwam uit op het schitterende moyenne van 0.714. Hij speelde liefst 35% boven de moyennegrens.

Hij maakte bovendien een prachtige serie van vijf. De hoogste van de avond. In de voorlaatste partij moest Jan het opnemen tegen Ton. De winnaar van deze partij zou zich kwalificeren. Bij een gelijkspel had ook Henk nog kans. Jan pakte in een moeizame partij de winst op Ton en was daarmee de tweede finalist van deze poule. Jan deed zijn sportieve plicht en won van Henk. Hiermee was Henk ook uitgeschakeld voor doorgang als beste derde van de twee halve finalepoules. Door dit resultaat is Wilfred Tempelaars (Made) nu zeker van de finale. Deze wordt gespeeld op zaterdagavond 14 december vanaf 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Nipt verlies ’t Vaartje 1
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje 1 met 25-26 van team ’t Steegje uit Made. De enige winstpartij kwam op naam van Ad Faro. Ad had maar 44 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.568. Piet Vissers kwam zelfs uit op het mooie moyene van 0.652 en maakte bovendien een prachtige serie van vijf caramboles. Toch verloor Piet. Hij kreeg slechts 23 beurten en wist toch nog zeven punten uit het vuur te slepen. Bart de Wijs speelde een degelijke partij. Aan de meet kwam hij slechts drie caramboles te kort. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.391. Door dit resultaat staat team ’t vaatje nu in de middenmoot. Het heeft nog alle mogelijkheden om door te dringen naar de top.

4-tallen: Van den Nieuwenhuizen thuis
Op donderdagavond 5 december speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg een thuiswedstrijd. Het moet het in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen Cortini uit Oosterhout. Team Van den Nieuwenhuizen heeft de winst nodig om aansluiting te houden met de middenmoot. Het vaste team bestaat uit Embert Broekhoven Mark Pijnenburg, Theo Laros en Frans Kemmeren. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B2: Volle winst Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje won team Royal Hedge met 30-23 van team ’t Pleintje uit Dussen. In de eerste wedstrijd pakte Bert v.d. Hooff bekwaam de winst in slechts 42 beurten met het strakke gemiddelde van 0.52. Anton Smulders had opnieuw een schitterende start. Hij had vervolgens slechts 41 beurten nodig om de partij met winst af te sluiten. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.560. Kopman Mark Pijnenburg blijft excelleren. Deze keer had hij maar 27 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op het fantastische moyenne van 0.925. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf caramboles.

Door dit resultaat behoud tea Royal Hedge de leiding in het algemeen klassement. Het heeft inmiddels een grote voorsprong opgebouwd. Het team zal er alles aan doen om deze voorsprong vast te houden. In Waalwijk verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 29-27 van team BSV. Piet Kamp kwam slechts drie luttele caramboles te kort. Edwin Ligtenberg zelfs maar twee caramboles. Dit geeft wel aan dat de biljarters uit Dongen-Vaart uitstekend partij gaven. Erwin Ligtenberg redde de eer. Toch behoefde zijn opponent toen ook nog maar twee caramboles te maken. Team Royal Hedge speelt op dinsdagavond 3 december een thuiswedstrijd tegen team BSV. Deze wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur.

B1: ’t Vaartje 2 en 3 thuis
Op vrijdagavond 29 november speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart thuis tegen team BVT uit Terheiden. Het vaste team ’t Vaartje 2 bestaat uit Patrick Schrijver, Willy v.d. Wiel, Piet Vissers en Jos Hamers. Team ’t Vaartje 2 doet nog steeds mee om het kampioenschap. Op dinsdagavond 3 december speelt team ’t Vaartje 3 in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team ’t Steegje. Het vaste team van ’t Vaartje 3 bestaat uit Embert Broekhoven, Ton Kemmeren en Arthur Snoeren. Team ’t Vaartje 3 heeft de winst nodig om zich te handhaven in de top. Allebei de wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen