Atledo-lopers lopen laatste baanwedstrijd van dit seizoen

Foto:

In het afgelopen weekend vonden de laatste baanwedstrijden plaats, voordat het cross-seizoen begint.

Op vrijdagavond liepen Anne de Jong en Danica Willemen de 400 meter bij de trackmeeting in Wageningen. Danica is geen sprinter, maar met haar lange pas finisht ze in een mooie tijd van 68.31 sec, waar ze tevreden mee mag zijn. Anne is goed van start en na de bocht gaat ze helemaal los. Van achteruit start ze een inhaalrace en voor de 200 heeft ze al een tweetal te pakken. Ze komt als tweede van haar serie binnen in 63.23 sec. Beide dames zijn tevreden met hun wedstrijdgevoel!

Op zondag aan de start van de Engelse Mijl in Barendrecht. Gwen van Hest, Lotte en Marit Griep, Danica Willemen, Roos en Anne de Jong hebben er zin in. Marit heeft wilde plannen. Ze wil gaan openen in 75 en dan ja.. vul maar in, wat ze wil. Nou en dat zien we, want ze is snel weg en opent zelfs in 73. Anne daar achter in 77 en daarachter de rest in een groep. Natuurlijk gaat het tempo wat omlaag, maar pas in ronde 4 moet Marit afgeven. Haar eindtijd echter 5.13.22 min. Een clubrecord bij haar thuisclub Scorpio!!

Anne houdt háár tempo ook vast, maar moet in ronde 3 afgeven, vanwege haar ademhaling door de benauwdheid, en dan is het zoeken naar ritme. Ze houdt het redelijk onder controle en finisht in 5.30.23.min. Een PR en een clubrecord bij Atledo! Acht seconden daarna vliegt zus Roos over de streep. Die pakt zo 10 seconden terug in tussentijd op Anne… pfff. Wat een eindschot!!

Danica is eerder gelost. Net als Anne is ze niet happy met dit type benauwde weer en ze loopt geen risico. In 5.52 min over de meet. Ook Gwen van Hest loste eerder en loopt de race in haar eigen tempo uit.  Dan door naar de start van de 800 meter, waar Janneke Mengerink persé onder de 2.30 wil lopen op de 800 mtr. Ze is heel het jaar al niet tevreden met de haar 800. Goed van start, mooi groepje en doorkomst in 73. We hebben er goede hoop op, maar op 700 slaat ze dicht. Oooh, wat jammer. Haar tijd wel een vette PR, maar boven de 2.30 met 2.32.28 min.

Na dit laatste baanweekend weer met een tevreden gevoel naar huis! Het komend weekend de clubkampioenschappen en dan beginnen de crossen en indoors.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen