Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Toon Verbunt in finale autobedrijf Scheerders-dbt Inmiddels zijn in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de halve finales van het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel gespeeld.

De finalisten zijn bekend. Henk Schneiderberg uit Bavel zette het beste algemeen gemiddelde neer. Hij kwam uit op 0.764. Toon Verbunt uit Dongen speelde het meest boven de klassengrens. Hij kwam uit op 41% boven deze grens. Toon maakte ook nog een geweldige serie van 6. Frans Sebregts uit Gilze zette met 1.333 de beste partij neer. Deze spelers plaatsten zich ook alle drie voor de finale. Dick van Zwietering (Waspik) plaatste zich eveneens voor de finale. Dick won twee partijen en speelde er één gelijk.

Hij werd hiermee tweede in zijn poule en dat is voldoende voor een finale plaats. Piet Kamp (Raamsdonk) werd de beste derde. Piet won twee van de vier partijen. Hij kwam uit op 101%. Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) werd ook derde. Hij won echter maar één partij en speelde er één gelijk. Hij is eerste reserve. Jac v.d. Ven uit ’s Gravenmoer werd uitgeschakeld. Jac wist maar één partij in winst om te zetten. In principe wordt de finale gespeeld op vrijdagavond 14 juni 2019. Omdat twee van de vijf finalisten niet kunnen, zal de organisatie nog een poging doen om een andere datum te vinden. Als dat niet lukt blijft 14 juni staan.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B1: Volle winst Vaartje 1
In sportcafé ’t Vaartje pakte team ’t Vaartje 1 de volle winst op team DKM. Het werd 30-24. Ton Kemmeren speelde een solide partij, waarbij het de verdediging gesloten hield. Op deze manier trok hij de partij naar zich toe. Jan Ligtenberg speelde een puike partij. Hij had maar 43 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij finishte met het schitterende gemiddelde van 0.627. Ook dit ws ruim voldoende voor de winst. Kopman Willy v.d. Wiel deed het met het gemiddelde van 0.770 nog beter. Hij kon echter niet voorkomen dat ook zijn tegenstander zijn carambes haalde. Remise was derhalve het gevolg. Alle drie de spelers van ’t Vaartje maakten een serie van vier. Op dinsdag 11 juni speelt team ’t Vaartje 1 tegen team De Eekhoorn uit Oosterhout. Op donderdag 13 juni staat de derby p het programma tussen ’t Vaartje 2 en ’t Vaartje 3. Deze wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.