Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Jac v.d. Ven (’s Gravenmoer) is er in geslaagd de halve finale te halen van het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel. Hij werd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart eerste in zijn poule door drie van de vier wedstrijden te winnen.

Hij speelde 32% boven de klassengrens. Alleen Dick van Zwietering (Waspik) deed het beter. Hij speelde liefst 41% boven de klassengrens. Ook het beste algemeen gemiddelde was met 0.562 voor hem. Hij zette bovendien een prachtige serie van vijf neer. In zijn beste partij liet hij het formidabele gemiddelde van 3.000 voor zich noteren. Ook Dick heeft zich geplaatst voor de halve finale. Dongenaar Ton Hamers speelde 16% boven de klassengrens. Hij had echter maar drie punten en werd uitgeschakeld. Hanny Kemmeren (Dongen-Vaart) werd derde. Dit is voorlopig onvoldoende om zich te plaatsen voor de halve finale. De halve finales worden gehouden op zondagmiddag 26 mei met als aanvangstijd 13.30 uur en op vrijdagavond 31 mei. Hier is de aanvang 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
Volle winst ’t Vaartje 1
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 1 met 30-22 van team Biljartpoint uit Oosterhout. Kopman Willy v.d. Wiel pakte de winst met het degelijke gemiddelde van 0.698. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf caramboles. Jan Ligtenberg speelde een prima partij en pakte de winst met het fraaie gemiddelde van 0.562. Ton Kemmeren had zelfs maar 43 beurten nodig om te finishen. Hij kwam uit op 0.627. Op dinsdagavond 28 mei speelt team ’t Vaartje 1 een thuiswedstrijd. Het moet het dan in sportcafé ’t Vaartje opnemen tegen team DKM uit Oosterhout.

‘t Vaartje 3 verliest
In Tilburg verloor team ’t Vaartje 3 met 28-26 van team Prinsenhoeven. In de eerste partij verloor Ton Hamers nipt. Aan de meet kwam Ton slechts 3 caramboles te kort. Hij kwam uit op het alleszins acceptabele gemiddelde van 0.439. Ook kopman Frans Kemmeren kwam drie caramboles te kort. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.444. Anton Smulders redde de eer voor ’t Vaartje. Hij pakte de winst wel met het voortreffelijke gemiddelde van 0.479. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Door dit resultaat blijft team ’t Vaartje 3 derde in de B2 klasse.

’t Vaartje 2 blijft aan de leiding in B2
In Oosterhout speelde met 29-29 gelijk tegen team de Eekhoorn. Reserve Jan Ligtenberg was de enige die verloor. Hij kwam echter maar één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.530. Leo Loonen speelde ook een prima partij. Hij had maar 46 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.630. Hij maakte bovendien een geweldige serie van vijf. Dat deed ook Theo Laros. Theo speelde geweldig en had maar 31 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.806. Door dit resultaat blijft team ’t Vaartje 2 aan de leiding in de B2 klasse. Het heeft een voorsprong van elf punten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen