Drukbezochte werpwedstrijd bij ATLEDO

Foto:

Op paaszaterdag waren atleten uit alle delen van het land te vinden op de Dongense atletiekbaan, waar de jaarlijkse werpwedstrijd gehouden werd. Op deze zonovergoten dag kwamen enkele van de beste werpers van Nederland naar Atledo om te kogelstoten, speerwerpen en discuswerpen. Dit jaar had een record aantal deelnemers ingeschreven, en de wedstrijd was in de voorinschrijving al nagenoeg ‘uitverkocht’.

Het werd een ontspannen wedstrijd met serieuze prestaties. Bij het discuswerpen viel Sebastiaan Bonte (Hera) op met een afstand van 50.58m, op de voet gevolgd door Matyas Kerekgyarto (Swift Atletiek) met 47.44 m en Nina de Poorter (Eindhoven Atletiek) met een worp van 47.32 m.

Bij het kogelstoten zien we dezelfde Matyas, die hier een prachtige prestatie wegzet met maar liefst 17.49 m. Matthijs Mols (PAC) stoot de kogel naar 17.14 m.

Ook het speerwerpen was een waar festijn op deze warme zaterdag. De worp van Dimitri Jonkers (Sprint Breda) was fenomenaal; op een afstand van maar liefst 61.31 m laat hij de speer de grond in komen! Thomas Knoop (Typhoon) werpt de speer naar 56.88 m. Maar er waren nog meer atleten die de magische grens van 50 m passeerden. Zo zien we Julian de Leeuw (Sprint) met 55.33 m, Finnian van der Steenhoven (PAC) met 54.22 m en Ryan Jansen, junior C bij Scorpio, met 51.86 m. Klasse prestaties waar deze mannen trots op mogen zijn!

Een speciale vermelding voor Master Hens Koreman van Atledo, die als enige in alle zeven groepen van de wedstrijd deelnam. Twee keer discuswerpen, twee keer kogelstoten en drie keer speerwerpen. Klasse!

De werpwedstrijd van Atledo is dit jaar naar een hoger niveau getild, en dat belooft alvast veel goeds voor de 2020 editie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen