Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Jan Leemans, Hanny Kemmeren, Ad Faro en Wilma Kemmeren (allen Dongenaren) zijn door naar de volgende ronde in het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel.

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart eindigde Jan op een fraaie eerste plaats. Jan speelde liefst 76% boven de klassengrens. Wilma eindigde op een mooie tweede plaats en was daarmee eveneens verzekerd van de volgende ronde. Doordat Hanny vijf punten vergaarde is zij eveneens verzekerd van een plaats in de kwartfinale. Hans Boutier uit Kaatsheuvel zette een mooie serie van vier neer. Hij eindigde op de vierde plaats en is hiermee uitgeschakeld.

Frans Sebregts (Gilze) plaatste zich eveneens voor de volgende ronde. Hij won drie van de vier partijen en werd eerste in zijn poule. Marrie Kleinloog (Kaatsheuvel)deed hier met twee winstpartijen en een gelijkspel niet veel voor onder. Hij werd tweede en verzekerde zich van de volgende ronde. Ook voor Ad Faro (’s Gravenmoer) is de kwartfinale een zekerheidje. Hij behaalde eveneens vijf punten en werd hiermee derde. Voldoende om al één van de beste derden mee door te gaan. Het beste algemeen gemiddelde kwam op naam van Frans. Hij zette het mooie gemiddelde van 0.766 neer. Het beste partijgemiddelde kwam o naam van Anton Smulders. Hij zette het geweldige moyenne van 1.800 neer. Doordat hij slechts vierde werd, eindigde het toernooi voor hem. Dongenaar Hans Verbunt won maar één partij en dat was te weinig, waardoor ook hij werd uitgeschakeld. Komende week worden er weer wedstrijden gespeeld.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Team SunControls sluit af met winst
In sportcafé ’t Vaartje is team SunControls Tilburg er in geslaagd om in de laatste wedstrijd de winst te pakken tegen team Carambole uit Rumpt. Jos Hamers waas de enige die verloor. Toch kwam ook hij maar drie caramboles te kort. Anton Smulders pakte de winst wel. In slechts 48 beurten was hij al bij de finish. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.416. Nhiep Tran finishte met even veel beurten. Onder meer met een serie van zes gaf hij zijn tegenspeler geen schijn van kans. Hij zette het mooie gemiddelde neer van 0.520. Patrick Schrijver moest de beslissing brengen. In een slopende partij wist hij een gelijkspel uit het vuur te slepen. Daarmee was de winst met 5-3 voor zijn team een feit. Dit team eindigde op de elfde plaats.

P.C. Kamp speelt gelijk
In de laatste wedstrijd moest team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. het opnemen tegen team Molenvliet. In Waalwijk werd het 4-4. Piet Kamp kreeg weinig kans. Zijn opponent was al na 33 beurten bij de finish. Jan Ligtenberg had pech. Hij kwam slechts één luttele carambole te kort. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.431. Punten leverde dit echter niet op. Winst was er wel voor kopman Ad Smolders en Leo Loonen. Ad had maar 35 beurten nodig om de finish te bereiken. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.735. Toch kwa zijn tegenstrever maar één carambole te kort. Ook voor Leo Loonen was er winst. Leo had zelfs maar 34 beurten nodig en zette het formidabele gemiddelde vvna 0.735 n33r. Hij maakte bovendien een prima serie van vier caramboles. Door dit resultaat eindigde team Kamp op een mooie derde plaats.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
Team Hazenberg doet goede zaken
Afgelopen jaar werd team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen kampioen in de B2 klasse. Voor het algeheel kampioenschap werd aangetreden tegen team De Eekhoorn uit Oosterhut. De eerste partij werd met 6-0 gewonnen. Piet Kamp pakte bekwaam de winst. Hij zorgde er voor dat zijn rivaal ver van de finish verwijderd bleef. Ook Theo Laros sloeg een flink gat met zijn opponent en stond de voorsprong niet meer af. Leo Loonen had een geweldige start onder meer met een schitterende serie van acht caramboles. Hij zag zijn tegenspeler vervolgens terug komen. Leo Hield het hoofd koel en besliste de partij in slechts 44 beurten met het prachtige gemiddelde van 0.659. Deze week wordt de return gespeeld.

verlies ’t Vaartje 2
In Oosterhout liep team ’t Vaartje 2 tegen een gevoelige nederlaag. Tegen team DKM werd met 30-19 verloren. Frans Kemmeren kwam niet in zijn spel en kreeg weinig kans. Zijn tegenstrever was al na 37 beurten bij de finish. Theo LarosKreeg eveneens weinig kans. Zijn rival was a na 40 beurten uit. Kopman Leo Loonen gaf nog het beste partij. Toch moest ook hij de winst aan zijn tegenstander laten. Hij maakte nog wel een mooie serie van vier.

Verlies ‘t Vaartje 3
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje 3 met 30-20 van team de Eekhoorn. Bert vanden Hooff kreeg geen schijn van kans zijn tegenstander was al na 37 beurten bij de finish. Kopman Embert Broekhoven kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Ton Hamers kwam nog het dichtst bij de finish. Aan de meet kwam hij nog twee luttele caramboles te kort. Op vrijdagavond 26 april speelt team ’t Vaartje 3 tegen team ’t Vaartje 1. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 19.30 uur. Op dinsdagavond 30 april speelt team ’t Vaartje 1 in eigen huis tegen team DKM uit Oosterhout. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen