Olympia wint en pakt laatste strohalm voor derde periode

Olympia heeft zaterdag gewonnen van Alliance. Door die zege doet Olympia weer volop mee om die derde periode. Bij Olympia waren Devie de Ronde en Jochem Vogels afwezig.

Daardoor moest trainer Frans Ceton een beetje schuiven. Bryan Weistra begon als aanvallende middenvelder achter Dennis Aarts die in de spits stond. Naast Bryan stonden Thymo de Bruijn en Kevin van Venrooij. Centraal op het middenveld stonden Pepijn Laurijsen en Lars van der Bruggen. Achterin Stonden de vaste namen Tim van Wanrooij, Kjeld Huveneers, Jesse Tennebroek en Joey Kleyberg.  Olympia wist dat deze wedstrijd belangrijk zou zijn want Alliance stond bovenaan in de periode. Wilde Olympia nog meedoen om de derde periode moesten de rood witte deze wedstrijd winnen.

De wedstrijd begon en het was direct erg rommelig aan beide kanten. De eerste kans was na 4 minuten voor Olympia. Nadat Joey Kleyberg de bal voorzette tikte Dennis de bal op de lat. Olympia probeerde het spel naar zich toe trekken maar dat lukte niet echt omdat Alliance er steeds goed tussen zat. Alliance werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties. Dat was ook zo in minuut 15. Uit een corner knikte de Alliance speler de bal op de lat. Voor de rest waren er nauwelijks grote kansen. Tot aan de dertigste minuut. Het was weer een standaardsituatie waaruit Alliance gevaarlijk werd. Eerst een vrije trap waarbij de bal zomaar op de borst van de aanvoerder van Alliance terecht kwam. Hij kon aannemen en schieten maar die poging werd nog gekeerd door Stephan Kragten. Maar de poging uit de corner die daarop volgde ging er op ongelukkige wijze in. De Alliance speler kopte de bal tegen Dennis Aarts aan en via zijn hoofd vloog die bal in het goal 0-1.

Olympia ging daarna direct op jacht naar de gelijkmaker. En zeven minuten later was het al bijna raak. Thymo die Bruijn stond oog in oog met de keeper alleen zijn schot was te zwak. Even later was het alsnog raak voor die vleugelflitser. Een steekpass vanuit het middenveld zorgde ervoor dat Thymo op het goal afkon. Hij omspeelde die doelman en maakten de 1-1. Olympia probeerde via lange ballen van Kjeld Huveneers en de kopsterke Dennis Aarts tot kansen te komen. Echter gebeurde dit niet meer voor het rustsignaal.

Na rust wilde Olympia meteen orde op zaken stellen. Dat gebeurde ook direct want na een halve minuut lag de bal er al in. Het was Dennis Aarts die de bal op prachtige wijze binnen knikte na een mooie voorzet van Thymo de Bruijn. Na de drinkpauze ging Olympia vrolijk door met aanvallen en dit had effect. Het was Bryan Weistra die over de rechterflank sprintte. Bryan wilde een voorzet geven maar dat leek een makkelijke prooi voor die keeper. Maar de keeper, gekleed in Olympia tenue, liet de bal zomaar door zijn handen glippen. Zo stond het 1-3 met nog twintig minuten te gaan.

Alliance reageerde direct want drie minuten later was het aan de andere kant al raak. Een voorzet van links werd binnengetikt door de Alliance spits. Na deze goal probeerde Alliance met lange ballen naar voren nog wat kansen te creëren en Olympia kon omschakelen. Er lagen nog heel veel ruimtes voor Olympia om die vierde goal te maken. Met de ingevallen Steven Haarbosch en de snelheid van Thymo was Olympia erg gevaarlijk in de omschakeling. De laatste 10 minuten waren ingegaan en Alliance was erg gevaarlijk met de vrije trappen die ze kregen van de scheidsrechter die overigens een goede wedstrijd floot. Maar de verdediging van Olympia hield stand onder andere door een uitstekende Sven Verstijnen die in mocht vallen voor Joey Kleyberg. Het waren nog erg rommelige situaties voor de goal van Stephan Kragten. Maar de verdediging zorgde ervoor dat Olympia de overwinning over de streep trok. Drie hele belangrijke punten voor de derde periode en een mooie teamprestatie.