Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Het driebandentoernooi voor de kleine tafel, wat gehouden wordt in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart is afgelopen week van start gegaan. Francine van Yperen (Standaarbuiten) gaf meteen haar visitekaartje af.

Zij won al haar partijen en speelde 7% boven de klassengrens. Alleen Toon Verbunt (Dongen) deed dit beter. Toon speelde liefst 25% boven deze grens. Hij won drie van de vier partijen. Toon zette met 0.583 het beste algemeen gemiddelde neer. Ook de beste partij was met 1.500 voor hem. Zowel Francine, als Toon maakte elk een serie van vier. Dongenaar Ton Hamers werd derde. Hij mag de hoop koesteren dat hij nog als één van de beste derden alsnog door mag naar de volgende ronde. Zijn plaatsgenoot Cees Willemsen werd uitgeschakeld.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Verlies team SunControls
In sportcafé ’t Vaartje verloor team SunControls Tilburg met 2-6 van team De Hazelaar. De enige winstpartij kwam op naam van Anton Smulders. In een degelijke partij pakte Anton de winst. Jas Hamers e Patrick Schrijver kwamen allebei slechts drie caramboles te kort. Anja Verbogt kwam er niet aan te pas. Zij verloor in slechts 24 beurten en dat was zelfs voor Anja te veel van het goede.

P.C. Kamp verliest van koploper
In Goirle verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met 0-8 van koploper BCG. Ad Smolders was nog het dichtst bij de finish. Toch kwam hij aan de meet nog twee luttele caramboles te kort. Piet Kamp redde het niet. Hij kreeg slechts 43 beurten. Leo Looonen kreeg er maar 22. Tegen zoveel geweld was Leo niet bestand. Kopman Willy v.d. Wiel speelde een prima partij. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.703. Hij kreeg echter maar 27 beurten en moest alsnog een nederlaag incasseren. Door dit resultaat handhaaft team Kamp zich wel op een fraaie derde plaats. Op vrijdagavond 12 april speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. tegen team Van den Berg uit Uden. Deze wedstrijd begint in sportcafé ’t Vaartje om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B2: AK Deur & Interieur op podium
In sportcafé ’t Vaartje won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel van team D’n Berg 3. Het werd 27-25. Johan Ligtenberg was de enige die verloor. Jan Ligtenberg speelde een degelijke partij. Hij maakte de partij net voor de neus van zijn opponent uit. Zijn rivaal behoefde toen nog maar twee caramboles te halen. Edwin Ligtenberg hield zijn tegenspeler prima in bedwang. Hij bleef scoren en hield zijn tegenstander ver weg van de finish. Door dit resultaat is team AK op ern mooie podiumplaats geëindigd. Ze werden derde in een veld van 19 teams. Een prachtige prestatie.

Verlies Royal Hedge
In de laatste wedstrijd verloor team Royal Hedge met 20-25 van team ’t Steegje uit Made. Mark Pijnenburg kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ton Hamers kreeg maar 34 beurten en leed eveneens een nederlaag. Anton Smulders redde op sublieme wijze de eer. In slechts 28 beurten spurtte Anton naar de finish. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.964. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier caramboles. Team Royal Hedge eindigde in een veld van 19 teams op de zestiende plaats

B1: Verlies Het Vaartje
In Geertruidenberg verloor team Het Vaartje met 30-22 van team D’n Berg 2. Ton Kemmeren kwam niet echt in zijn spel en moest verlies incasseren. Nhiep Tran kreeg weinig kans. Hij kreeg slechts 36 beurten. Toch kwam hij maar zes caramboles te kort. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf. In een veld van 20 teams eindigde dit team in de middenmoot op de tiende plaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen