Zwaar bevochten zege Olympia’60

Zaterdag ontving Olympia de nummer drie van de ranglijst, Internos uit Etten-Leur. Waar in de uitwedstrijd nog een stevige nederlaag werd geïncasseerd, wist Olympia dit keer wel de winst naar zich toe te trekken.

Het werd uiteindelijk een zwaarbevochten, maar daardoor niet minder verdiende overwinning. Matchwinner was opnieuw Dennis Aarts. Door de afwezigheid van Devie de Ronde en Bryan Weistra startte het team van coach Frans Ceton met Steven Haarbosch en Lars van der Bruggen in de basis.

De bedoelingen van Internos waren vanaf de aftrap direct duidelijk. Het liet de bal in hoog tempo rondgaan en zette flink druk op de Olympia-defensie. Men was duidelijk op zoek naar een vroege voorsprong. Een voorsprong die er dus nooit zou komen. Olympia wist zich regelmatig onder de druk uit te spelen, waardoor zich een aantrekkelijke wedstrijd ontspon. Hoewel het meeste balbezit voor Internos was, slaagde het er echter nauwelijks in echt gevaarlijk te worden.
Het grootste doelgevaar ontstond toen de scheidsrechter een vlagsignaal voor buitenspel negeerde en de Internos-spits vrije doortocht kreeg. Doelman Stephan Kragten toonde zijn kwaliteit in een op een duels en behoedde zijn team voor een achterstand.

In het verdere verloop van de eerste helft was Internos wel af en toe dreigend, maar het echte doelgevaar kwam van Olympia-zijde. Zo werd een goed genomen vrije trap van Kjeld Huveneers maar ternauwernood gemist door de inlopende Dennis Aarts en Jochem Vogels. Na ruim 40 minuten spelen kwam Olympia zelfs op voorsprong. De al wekenlang in topvorm verkerende Vogels veroverde de bal op het middenveld. Hij wist de opkomende Joey Kleijberg te bereiken. Zijn voorzet leek een prooi te worden voor de Internos-verdediging, maar de bal kwam voor de voeten van Aarts. Die aarzelde geen seconde en zijn verwoestende schot eindigde in de kruising. En met deze 1-0 voorsprong zochten beide teams de kleedkamer op.

Na rust opnieuw een dominant Internos. Olympia werd gedurende de hele tweede helft achteruitgedrongen. De momenten van balbezit waren schaars en telkens te kort. Ondanks dat hield Olympia wel stand. De verdediging stond als een huis en op momenten dat het Internos wel lukte in de buurt van het doel te verschijnen, zat daar altijd wel een voet of ander lichaamsdeel van Tim van Wanrooij of Jesse Tennebroek tussen. Naarmate de tijd begon te dringen moest het team uit Etten-Leur meer risico nemen, wat ook ruimte opleverde voor gevaarlijke uitbraken van Olympia. De voor Haarbosch ingevallen Stan van Leijsen vormde af en toe een plaag voor Internos. Schoten van Thymo de Bruijn misten net het doel. En Internos, dat wist alleen in de extra tijd nog een enkele keer gevaarlijk te worden. Maar doelman Kragten bleek ook op die momenten niet te passeren, zodat de 1-0 overwinning over de streep getrokken kon worden.