Heren De Vennen maken geen fout in Sittard

Foto:

Een week na de zwaar bevochten zege op koploper Arethusa moesten de heren van De Vennen er deze week voor waken geen puntverlies te lijden tegen een op papier mindere tegenstander. Ondanks veelvuldig mikken op palen en lat lukte het de Dongense mannen de volle zege mee te nemen uit Sittard. De dames van De Vennen mochten twee keer het bad in, hadden vooral tegen WZC lang zicht op een verrassing, maar leden uiteindelijk toch weer twee nederlagen.

De ploegen van Hellas-Glana en De Vennen misten allebei de nodige spelers en een aantal aanwezige spelers was fysiek ‘halve bak’. Van begin af aan was De Vennen de sterkere ploeg maar in de afwerking werd te vaak het aluminiumwerk rond de Limburgse doelman opgezocht. Dat bleek van degelijke kwaliteit, net als de doelman zelf overigens. In de eerste twee periodes kwam De Vennen vier keer op voorsprong en doordat Hellas-Glana ‘slechts’ drie keer gelijk wist te maken ging De Vennen via treffers van Geert Huijben (2x), Lars van Oosterbosch en Mart Graauwmans met een 3-4 voorsprong richting kantwissel en derde periode.

In die derde periode sloeg De Vennen het definitieve gat. Aanvallend werd er beter de vrije man benut en verdedigend was vooral ‘man-of-the-match’ keeper Aisso Bosker goed op dreef, zodat de Limburgers amper tot scoren kwamen. Doelpunten van Tom Wolf, Lars, Geert en Bas ten Bulte zorgden ervoor dat met een geruststellende 4-8 aan de slotperiode kon worden begonnen waarin treffers van Remco Jonkers en Lars bijdroegen aan de 8-10 eindstand.
A.s. zaterdag zullen de heren van De Vennen scherper moeten zijn om in het thuisduel met De Warande uit Oosterhout geen puntverlies op te lopen. Het streekduel begint om 18.20u in De Vennen.

Dames 1 had een dubbelprogramma doordat er nog een inhaalwedstrijd uit het carnavalsweekend gespeeld moest worden. SG WZC uit Zoetermeer kwam daarvoor vrijdagavond laat op bezoek en maakte er samen met De Vennen een spannend en leuk duel van. De Dongense dames zwommen weg naar 4-1, zagen WZC weer langszij komen op 4-4, kwamen op een 5-7 achterstand maar ook weer op een 10-8 en 12-11 voorsprong. Nadat die voorsprong in de derde periode werd verspeeld en wijzigde in een 12-14 achterstand leek het duel gespeeld. Een snelle 13-14 in de slotperiode zorgde nog voor een opleving maar nadat WZC met twee treffers naar 13-16 uitliep gingen de Vennen-kopjes hangen en de uiteindelijke 13-19 was dan ook enkel voor de statistieken. Maud Schalken, Naomi van Bragt, Judy Goossens (allen 3x), Demi Waijers (2x), Minet Peeters en Rachel de Vet kregen hun naam op het scoreformulier.

Het duel op zondagavond in Waddinxveen tegen Z&PC De Gouwe had weinig om het lijf, ging tot 1-1 gelijk op maar daarna kende de thuisploeg geen genade met de door blessures sterk gereduceerde ploeg van De Vennen. Sterk keeperswerk door Karlijn van der Heiden voorkwam dat de thuisploeg de 20 haalde, het eindsignaal werd op 19-2 bereikt.

Voorafgaand aan het duel van de heren gaat dames 1 zaterdag om 17.00u het water in tegen BZ&PC uit Bodegraven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen