DVVC blijft door een 2-6 overwinning bij TVC Breda mee doen in de strijd om de bovenste plaatsen

In de beginfase was het DVVC dat de eerste kans kreeg toen Geert Jacobs na goed doorzetten Remco Kroese kon bereiken. Diens schot spatte uiteen op de paal. Na een kwartier spelen probeerde Remco het nog eens, ditmaal met een afstandsschot. Deze kon keeper Jay Regter van TVC Breda met een prima redding tot corner verwerken. Even hierna moest de keeper weer in actie komen bij een schot op doel van Emran Pourmanaf.

Schrik
In de 25e minuut, bij een corner van TVC Breda, wilde doelman Maikel Heijne de bal wegwerken maar die kwam tegen een eigen speler aan en rolde zo over de doellijn en stond DVVC met 1-0 achter. Dat was even schrikken voor DVVC, maar drie minuten later schoot Remco Kroese uit een toegekende strafschop wegens hands de stand weer gelijk. Vijf minuten daarna was het Amir Zandi die zich goed vrij speelde en uit diens pass kon Geert Jacobs DVVC op een 1-2 voorsprong zetten.  De doelman van DVVC kon met een prima redding niet veel later de gelijkmaker voorkomen.

Kort daarna werd Stefan van Dongen in het strafschopgebied onderuit gehaald en wees scheidsrechter Lahcen Zizoir uit Etten Leur voor de tweede keer naar de stip. Ditmaal was het Amir Zandi die onberispelijk binnenschoot en DVVC op een 1-3 voorsprong bracht.  De laatste tien minuten voor de rust waren geheel voor DVVC.  Amir Zandi omspeelde verschillende verdedigers en de keeper en kon zo de 1-4 binnen tikken. Nog een paar grote kansen van Maikel van Bragt en Stefan van Dongen volgden op dit wapenfeit. Laatstgenoemde had net voor rust, met een lob over de keeper, tegen de lat, meer verdiend.

Aandringend TVC
In de tweede helft een meer aandringend TVC Breda en dat leverde wel wat kansen op. Een daarvan, een lob over de uitgelopen keeper, kon een verdediger nog net een doelpunt voorkomen door de bal net voor de doellijn weg te trappen.  Bij een goed genomen vrije trap van TVC Breda liet keeper Maikel Heijne wederom zien dat hij moeilijk te passeren is.  Ook DVVC kreeg nog wel mogelijkheden om de score uit te bouwen en dat gebeurde dan ook in 70e minuut. Maikel van Bragt bereikte met een goede pass Dylan de Ruijsscher en deze maakte met een geplaatst schot dat de stand van 1-5 op het scorebord verscheen.

In de 75e min. kreeg Dennis Kras een bal tegen zijn hand en de scheidsrechter gaf zijn derde strafschop in deze wedstrijd. Bennie Haneveer van TVC Breda schoot onhoudbaar voor Maikel Heijne de stand naar 2-5.  In de laatste minuut werd de achterhoede van TVC Breda door Remco Kroese en Amir Zandi uit elkaar gespeeld en was het Amir die zijn derde en voor DVVC het zesde doelpunt maakte. Eindstand 2-6

DVVC heeft zich goed herpakt na het onnodige verlies van vorige week en kan zich nu gaan opmaken voor de volgende wedstrijd en die is pas op Zondag 7 April, dan komt koploper FC Dordrecht (amateurs) op bezoek.