ONI na 23 minuten naar huis geblazen met 1-0 achterstand

Foto:

De weerswaarschuwingen waren uitgegeven, een zeer venijnige depressie zou precies over het rivieren gebied trekken, en toch stonden om 15.00 de spelers van PEURSUM en ONI op het kunstgras in Giessenburg, gadegeslagen door weer vele meegereisde supporters probeerde men er ondanks de harde wind toch het beste van te maken.

Maar al direct vanaf de aftrap werd duidelijk dat hier voetballen eigenlijk onmogelijk was. Het veld dat precies in een open stuk lag was een makkelijke prooi voor meneer DE WIND, zeg maar gerust STORM. Tot overmaat van ramp begon het nog pijpenstelen te regenen en werden deze afgewisseld met pijnlijke hagelbuien die de ledematen van de spelers geselde. De steeds sterker wordende wind maakte het voetbal onmogelijk, het werd meer een comedy capers aflevering die nog gefilmd werd ook! De wedstrijd begon al met een psychologische oorlogsvoering daar ONI vroeger buiten was dan de thuis ploeg en plaats nam op de helft die eigendom zou zijn van Peursum zoals de aanvoerder liet merken aan ONI aanvoerder Ferry v Kessel.

Met een lichte smile lachte Ferry deze opmerking weg, maar toverde een grotere smile op zijn komisch gezicht toen Ferry ook nog de toss won en ONI dus koos voor de zijde van ….. jawel Peursum, je zag de frustratie op het gezicht van de boos weglopende aanvoerder van Peursum en Ferry lachte in zijn vuisje. Misschien was dit juist wel de reden dat Peursum zo fel uit de startblokken schoot en na 12 minuten stormbaan voetbal de bal achter doelman Daan van Beelen verdween. De door de wind gegrepen bal was niet meer bij te benen voor de jonge doelman en plofte zomaar via de binnenkant van de paal in het ONI doel, 1-0 in de 12e minuut.

ONI begon juist slapjes, kon zich niet aanpassen aan de weerselementen en kreeg dus het deksel op de neus. Na de achterstand ging het bij ONI beetje bij beetje ietsie beter lopen, als je van lopen mag spreken, het was meer de op goedgeluk show, en maar zien waar de bal terecht kwam. In minuut 15 plofte de bal die van de voet van Paul van Zon kwam als een raket tegen de lat boven de doelman van Peursum en had Sander de Bont een prachtige actie niet met scherp weten af te ronden. En toen toen brak minuut 23 aan, een overtreding op Sander de Bont rand zestien werd beoordeeld als penalty en Jory Broeders zette zich achter de bal, niet wetende dat hij hier in minuut 29 nog zou staan en 27 pogingen later om de bal op de stip te houden werd terug geblazen door de leidsman, een penalty nemen was onmogelijk door de wind.

Ook een geniale ingeving van Paul van Zon, hij ging een meter van de bal zitten op zijn hurken plaatste zijn wijsvinger op de bal en dacht nou kan Jory hem nemen, maar voordat hij dit kon denken stak de leidsman hier terecht een stokje voor, dit mag namelijk ook niet, maarja je moet toch iets he. Het werd dus HELEMAAL NIETS meer, want na 6 minuten worstelen tussen bal en wind blies leidsman vd Wirken voor het einde, wedstrijd gestaakt bij 1-0 voor Peursum in de 23e minuut. De verslaggever die ook aanwezig was stapte om 16.30 gerustgesteld binnen in het clubhuis bij ONI omdat iedereen veilig was thuis gekomen omdat de terugreis werd ondernomen met donderbuien, hagel, bliksem en windkracht 10 op de Gorinchemse brug, waar de bomen op de weg lagen. Over het wanneer, of de wedstrijd moet worden uitgespeelt of opnieuw moet worden begonnen zal de KNVB zich nu gaan buigen.

Het enige pluspunt aan deze merkwaardig middag was de uitslag die dorpsgenoten Olympia’60 behaalde op ONI concurrent Tsvv MERLIJN, door een 3-0 zege van Olympia moet Merlijn nu ff een pas op de plaats maken, maar ONI zal de gestaakte wedstrijd wel winnend moeten zien af te sluiten, wanneer? dat gaan we horen zsm.
Wat wel zeker is is dat ONI a.s. Zaterdag DVO’60 thuis gaat treffen, de drie punten moeten in ‘s Gravenmoer blijven en dus weet ONI wat te doen staat, nu maar hopen dat de vele voorspelde regen geen roet in het voetbal eten gaat gooien.

PROGRAMMA ONI 16 MRT
15.00 ONI 1 – DVO’ 60
15.15 ONI 4 – RWB
13.00 ONI 3 – BAVEL
11.30 ONI O15 – DONGEN
10.30 ONI O17 – SARTO
10.00 ONI 09 – VIRTUS
09.00 ONI O10 – JONG BRABANT
09.00 ONI O8 – DIA

12.30 TSC – ONI 014
09.45 GUDOK – ONI O12
09.00 DONGEN – ONI O11

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen