Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

Afgelopen week pakte team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. de winst op team ABC uit Afferden. In de eerste sessie verloor Ton Kemmeren. Zijn tegenstander pakte meteen in het begin de voorsprong en stond deze ook niet meer af.

Op de andere tafel pakte Piet Kamp de winst wel. Piet hield de verdediging goed gesloten en stevende zo op de winst af. In de tweede sessie speelde kopman Ad Smolders een uitstekende partij. In slechts 28 beurten was hij al bij de finisch. Hij zette het formidabele gemiddelde van 0.892 neer. Op de andere tafel keek Jan Ligtenberg eerst tegen een achterstand aan. In de tweede fase pakte Jan de voorsprong en stond deze niet meer af. Hij maakte een mooie reeks van vier caramboles. Door dit resultaat blijft team Kamp op de tweede paats. De achterstand met de koploper bedraagt slechts twee punten.

Team SunControls verliest
In Goirle verloor team SunControls Tilburg met 6-2 van team B.C. Goirle. De enige winstpartij kwam op naam van Anton Smulders. Anton speelde eend egelijke partij en kwam uit op 0.370. Hij maakte bovendien een schitterende serie van vijf. Patrick Schrijver maakte een serie van vier. Toch kwam hij er niet aan te pas. Hij kreeg ook maar 31 beurten. Slechts vijf beurten minder dan Anja Verbogt, die eveneens verlies moest incasseren. Nhiep Tran hield de verdediging goed gesloten, maar kon zelf onvoldoende tot scoren komen. Hierdoor werd verlies onvermijdelijk. Op donderdagavond 7 februari speelt team SunControls in sportcafé ’t Vaartje tegen Cues en Darts uit Tilburg. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

:
Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Team café ’t Vaartje verstevigt toppositie
In sportcafé ’t Vaartje versloeg team café ’t Vaartje team ’t Steegje uit Made met 28-22. Piet Vissers was de enige die verloor. Aan de meet kwam Piet slechts drie caramboles te kort. Kopman Patrick Schrijver pakte nipt de winst onder meer met een serie van vier. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.581. Bart de Wijs was de man van de wedstrijd. Hij liet het mooie gemiddelde van 0.700 voor zich noteren. Hij had dan ook maar 30 beurten nodig om over de eindstreep te gaan. Door dit resultaat is team café ’t Vaartje weer een puntje uitgelopen. Op maandag 11 februari speelt team ’t Vaartje in eigen huis tegen team D.K.S. uit Tilburg. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.
Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:

P.C. Kamp neemt meer afstand
In Oosterhout pakte team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. de winst op team ’t Hartje. Piet Kamp kreeg slechts 40 beurten en verloor. Kopman Ad Smolders was dicht bij de winst. Hij kwam aan de meet slechts twee caramboles te kort. Hij kwam uit op het fraaie moyenne van 0.609. Hij kreeg maar 41 beurten. Winst was er wel voor Jan en Johan Ligtenberg. Jan maakte een mooie serie van vijf en kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.431. Ook zijn zoon Johan pakte de winst. Johan hield de verdediging gesloten en loodste zijn partij zo bekwaam over de meet. Door dit resultaat staat team Kamp nu drie punten voor op de nummer twee.

Autobedrijf Lion van Loon verliest nipt
In Oosterhout verloor team autobedrijf Lion van Loon Dongen met 36-35 van team DCM. Marrie Kleinloog kreeg maar 42 beurten en verloor. Toon Verbunt kreeg zelfs maar 38 beurten. Hij kwam uit op het verdienstelijke gemiddelde van 0.421. Winst leverde dit echter niet op. Winst was er wel voor Nhiep Tran. In een degelijke partij pakte Nhiep bekwaam de winst. Kopman Ad Faro is in uitstekende doen. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.743. Hij maakte een mooie serie van vier. Hij had maar 39 beurten nodig om de finish te bereiken.

C. v.d. Nieuwenhuizen verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 29-34 van team Cortini uit Oosterhout. In de eerste sessie kwam Frans Kemmeren geen moment in zijn spel. Hij verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 34 beurten. Mark Peijnenburg kreeg op de andere tafel zelfs maar 32 beurten. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.406, winst leverde dit echter niet op. In de tweede sessie pakte Theo Laros de winst wel. Theo hield zijn opponent uitstekend onder controle en pakte de winst. Hetzelfde deed kopman Charles Mekes. Charles hield het hoofd er prima bij en speelde zijn tegenspeler helemaal stuk. Hij won afgetekend. Hij maakte onder meer een mooie serie van vier.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Volle winst Het Vaartje
In Sprang-Capelle won team Het Vaartje met 21-30 van team Landzicht. Het pakte daarmeee opnieuw de vlle winst. Arthur Snoeren kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.442. Arthur hield het hoofd koel. Dat was nodig want zijn rivaal kwam maar twee caramboles te kort. Ook voor Nhiep Tran was er winst. Hij kwam uit op het goede moyenne van 0.529. Hij maakte een mooie serie van vier. Dat deed ook Piet Vissers, die zijn partij in maar 32 beurten uitspeelde. Hij kwam uit op het schitterende gemiddelde van 0.968. Door dit resultaat lijft team Het Vaartje in de race voor een podium plek. Op vrijdagavond 8 februari speelt team Het Vaartje in sportcafé ’t Vaartje tegen team Olympia uit Waalwijk. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.
Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:

AK Deur & Interieur verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 22-29 van team Landzicht uit Sprang-Capelle. Kopman Johan Ligtenberg kwam totaal niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook voor Jos Hamers was er verlies. Aan de meet kwam Jos nog drie caramboles te kort. Erwin Ligtenberg redde de eer. Hij kwam uit op het goede gemiddelde van 0.411. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Op dinsdagavond 12 februari speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen De Dorstvlegels uit Dorst. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Gevoelig verlies Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje verloor team boomkwekerij Royal Hedge met 19-30 van team de Dorstvlegels. Toon Verbunt kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij kreeg ook maar 42 beurten. Ton Hamers zette het mooie gemiddelde neer van 0.395. Toch kwam hij aan het einde nog vier caramboles te kort. Ook voor kopman Anton Smulders was er verlies. Ook hij kon het ritme maar moeilijk vinden. Hij maakte nog wel een fraaie reeks van vier caramboles. Op 12 februari speelt team Royal Hedge in sportcafé ’t Vaartje vanaf 19.30 uur tegen team HGL uit Sprang-Capelle.

Reacties

article
104146
Afgelopen week pakte team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. de winst op team ABC
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190204/104146/
2019-02-04T09:57:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/15093859/biljartnieuwbeeld.jpg
Sport