Bemoedigende nederlaag dames 1 De Vennen

Foto:

Dames 1 van De Vennen moest zaterdag de meerdere erkennen in het bezoekende VZV uit Velsen. Het bij vlagen vertoonde spel biedt echter hoop voor de (nabije) toekomst. Heren 1 boekte een ‘nutteloze’ zege op rode lantaarndrager Nuenen (26-6).

In de poule van dames 1, waarin eigenlijk alleen nog gestreden wordt om niet op plaats 8 te eindigen om degradatiewedstrijden te voorkomen, tekent zich een duidelijk onderscheid af tussen de bovenste en onderste 4 ploegen. Tegenstandster van afgelopen zaterdag, VZV uit Velsen, heeft zich tot doel gesteld als eerste te eindigen en liet dat zaterdag met name in de eerste periode ook wel zien. Ondanks goede tegenstand zwommen de bezoeksters daarin naar een 0-3 voorsprong voordat Maud Schalken haar terugkeer met een treffer opluisterde.

In de volgende periodes ging het spel vrijwel gelijk op maar verzuimde De Vennen op bepaalde momenten echt door te drukken, vooral door onnauwkeurigheid in passing. De periodestanden (3 keer 1-2 met treffers van Fleur Wolf, Judy Goossens en Janneke Steenks) laten ook wel zien dat het verschil niet groot was maar alles bij al kwam er toch een 4-9 eindstand op het bord. Voor de dames, die Renee Nieuwenhuizen de rest van het seizoen kwijt zijn door een vervelende niet-sportgerelateerde blessure, is het nu zaak de boel ‘heel te houden’ met het oog op de duels tegen de eveneens lager geklasseerde ploegen. De tegenstander van komende zaterdag, Waterpolo Den Haag, behoort daar echter zeker niet toe maar voor de dames wel een goede mogelijkheid nog wat aan het zelfvertrouwen te werken.

Heren 1 trof in Nuenen een tegenstander die afgelopen zomer, na een leegloop van het eerste team, voor de keus stond tussen terugtrekken of een jaartje kansloos ballen. Omdat terugtrekken zou betekenen dat ze op het allerlaagste niveau weer zouden kunnen instromen viel de keus op het jaartje kansloos ballen. Een keuze die respect verdient maar weinig zinvolle wedstrijden oplevert. Zo ook deze zaterdag waar De Vennen al bij de eerste pauze een 8-0 voorsprong koesterde en deze voorsprong in een iets rustiger tempo uitbouwde naar een uiteindelijk ruime 26-6 zege. Tim Schalken, Lars van Oosterbosch, Mart Graauwmans en Bas ten Bulte waren de meervoudige schutters terwijl Tom Wolf, Bas Verhagen, Remco Jonkers en Geert Huijben een enkelvoudige bijdrage aan de score leverden.

A.s. zaterdag totaal andere koek voor de heren die het in Veldhoven op gaan nemen tegen het plaatselijke VZV Njord, een altijd moeilijke tegenstander. Het verschil met afgelopen zaterdag zal levensgroot zijn.

Reacties

article
104062
Dames 1 van De Vennen moest zaterdag de meerdere erkennen in het bezoekende VZV uit
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190131/bemoedigende-nederlaag-dames-1-de-vennen/
2019-01-31T13:13:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/16092439/vennennieuw3.jpg
Sport