Olympia walst over FC Bergen

Na een voetballoos weekend kon Olympia eindelijk weer aan de bak. Tegenstander betrof FC Bergen uit Bergen op Zoom. Eerder dit seizoen waren beide teams goed aan elkaar gewaagd, maar verloor Olympia het thuisduel nipt met 1-2.

Trainer Frans Ceton kon gelukkig weer beschikken over Pepijn Laurijsen, die het vijf kwartier lang prima deed. Kjeld Huveneers begon deze keer op de bank. De defensie werd daardoor, naast Jesse Tennebroek, gevormd door Halit Karlidag, Tim van Wanrooij en Joey Kleijberg. Direct vanaf de aftrap probeerde Olympia het initiatief naar zich toe te trekken. Het speelde in een hoog tempo en probeerde de tegenstander vroeg onder druk te zetten. Daar waar verwacht werd dat FC Bergen vooral op de counter zou loeren,  probeerden hun voorwaartsen ook druk op de Dongense defensie te zetten. Het gevolg was een vermakelijke wedstrijd waarin volop strijd werd geleverd en vooral verdedigende fouten tot de nodige kansen zouden leiden. In de 7e minuut een eerste vlotlopende aanval van Olympia die toch leek te stranden. Devie de Ronde zette echter goed door en wist de bal bij Pepijn Laurijsen te krijgen. Zijn schot bleek onhoudbaar en een snelle voorsprong was een feit.

Kort daarna wist FC Bergen ook gevaarlijk te worden. Eenvoudig balverlies bood de spits van FC Bergen de kans alleen op het doel af te gaan. Hij speelde de bal te ver voor zich uit waardoor doelman Stephan Kragten redding kon brengen. Hij liep echter ook door op de doelman, die gelukkig met de schrik vrij kwam. Even later zwijnde Olympia opnieuw. Men probeerde van achteruit op te bouwen, maar verloor op slordige wijze de bal. Het leverde een niet te missen kans op, maar de paal bracht redding. Ook na deze kans bleef het spel op en neer golven en waren er mogelijkheden over en weer. Toch bleef Olympia aan de goede kant van de score en wist deze in de 35e minuut zelfs uit breiden. Opnieuw speelde De Ronde een belangrijke rol. Hij wist Dennis Aarts te bereiken die, randje buitenspel, alleen op het doel van FC Bergen af kon gaan. Hij ging voor eigen kans en scoorde 0-2. In de 38e minuut viel zelfs nog de gelukkige 0-3. Laurijsen gaf een steekpass in het strafschopgebied,  die eigenlijk een prooi moest zijn voor de doelman. Deze liet de bal echter knullig los. Dit buitenkansje liet de alerte Thymo de Bruijn zich niet ontzeggen en scoorde zo zijn eerste treffer van deze middag. Kort voor rust opnieuw slordig balverlies van Olympia tijdens het uitverdedigen. Het leidde tot een overtreding en vrije trap op een gevaarlijke positie. Stephan Kragten toonde echter zijn kwaliteiten en ranselde de goed ingeschoten vrije trap uit de kruising. Op slag van rust werd Bryan Weistra goed vrijgespeeld en had de 0-4 kunnen laten aantekenen. Hij had echter net te veel tijd nodig.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met een goede mogelijkheid voor Olympia. Meteen na de hervatting wist Weistra namelijk Jochem Vogels te bedienen. Zijn schot kon echter met enige moeite worden gekeerd. Het duurde daarna tot de 57e minuut dat er weer echt doelgevaar ontstond. De Bruijn zette strak voor, maar Aarts kwam een teenlengte te kort om te scoren. Toch liet een vierde treffer niet lang op zich wachten. Na 62 minuten gaf Aarts op zijn beurt namelijk een goede assist op De Bruijn, die zijn tweede van de middag kon scoren. En amper vijf minuten later lag de 0-5 tegen de touwen. De opbouw van FC Bergen werd goed verstoord en Thymo de Bruijn tekende met een strak schot voor zijn 3e doelpunt. Bij deze riante voorsprong was het tijd voor een aantal wissels. De moegestreden Aarts en Laurijsen werden vervangen door Stan van Leijsen en Kjeld Huveneers. Vervelender was de vervanging van Jochem Vogels. Hij moest zich namelijk geblesseerd laten vervangen door Kevin van Venrooij.

Toch kende de wedstrijd nog een bijzonder mooi hoogtepunt. Devie de Ronde wist namelijk prachtig te soleren door de Bergse verdediging. Maar liefst vier verdedigers en de doelman wist hij te passeren voordat hij de 0-6 liet aantekenen. Door dit resultaat passeerde Olympia de tegenstander op de ranglijst en vindt zichzelf nu terug op de achtste plaats.