Succesvolle start voor Atledo jeugd in het eerste wedstrijdweekend van 2019.

Foto:

Omdat er in dit weekend twee wedstrijden waren, moest er gekozen worden.  Verschillende Atledo pupillen kozen voor de crosswedstrijd over een afstand van 1300 meter in Goirle. En er waren drie podiumplekken voor deze kanjers: Willem de Jong mocht bij de C pupillen een zilveren medaille aan zijn verzameling toevoegen en ook voor B pupil Siebe van der Lee was er zilver. Lucas Rutjes werd in de eindspurt gehinderd en moest met het brons genoegen nemen. Jasper en Femke Broeders, Jelle Jansen en Jurre Verschure waren de andere bikkels van de blauwe bende die voor de cross kozen.

Ook de oudere jeugd was vertegenwoordigd op deze natte cross in Goirle. De C en D meisjes startten tegelijk voor een cross over 2700 meter, en dat is zeker voor D meisjes best lang. Het kwartet Anne en Roos de Jong en Marit en Lotte Griep is er natuurlijk weer bij, en ze hebben afgesproken om de eerste ronde met z’n vieren te lopen. Hierbij sluit Gwen van Hest aan, die er prima bij blijft. Bij het ingaan van de tweede ronde gingen ze los. Marit en Anne waren weg, maar Roos versnelde ook. Lotte en Gwen lukte dat niet zo goed. Marit was in een bloedvorm trok verderop nog eens aan, en Anne moest eraf. Marit komt als eerste binnen. Anne twee, Roos, heel knap gelopen, op drie. Dan Gwen van Hest, die Lotte eraf heeft kunnen schudden.
Mooi om dit te zien. Klasse gelopen en samen iets moois van gemaakt!

Ondertussen vindt in De Salamander de Atledo indoor plaats. 17 Atledo pupillen kozen voor deze indoorwedstrijd. Zij werkten een meerkamp af met 2 keer 35m sprint, hoogspringen en kogelstoten, Samen verzamelden ze maar liefst 38 persoonlijke records! En ook hier waren er drie podiumplaatsen: C pupil Giel van den Mosselaar won het goud, met een evenaring van het clubrecord hoogspringen op 1,05 m en een pr op sprint. B pupil Megan van Leeuwen haalde zilver en 3 persoonlijke records, en Joeri van Helderen werd 3e bij de A eerstejaars pupillen met een verbetering van 10 cm op hoogspringen en bijna een halve meter bij het kogelstoten. Het was fijn om al die atleten in een wedstrijd in actie te zien en vooral om te zien hoe ze ervan hebben genoten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen