Kampioenswedstrijd MO15 gespeeld met veel publiek ondanks de regen

De regen was spelbreker op de geplande dag, zaterdag 8 december. Door de slechte staat van de velden kon er helaas niet gespeeld worden. En de dames waren er zo opgebrand!
Dat er nog wat extra dagen gewacht moest worden deed menig zenuw niet echt goed. En onderwijl viel er nog meer regen. Stressen dus.

Om het veld voor dinsdag 11 december, bespeelbaar te krijgen en te houden is het nodige werk verricht o.a. het ‘doorprikken’ van de grond met name rondom de goals, om het water af te laten lopen.

Als dan om iets over 19.30u het startsein wordt gegeven schuilt het toegestroomde publiek al grotendeels onder de paraplu. De regen kan de meiden niet deren, maar kunnen ze de zenuwen, de gespannenheid onder controle krijgen? In de voorbespreking werd er daarom nogmaals op gewezen dat deze wedstrijd niet anders was dan welke andere wedstrijd die ze gespeeld hebben dit seizoen.

Ook Hilvaria weet dat bij gelijkspel of winst DVVC kampioen wordt, en proberen daarom zoveel mogelijk lastig te zijn en het scoren te beletten. Ze proberen dit vooral door hun 3 snelle aanvalsters weg te sturen. Gelukkig staat de verdediging onder leiding van Roos en een uitblinkende Dwaresa goed. De teams lijken aan elkaar gewaagd. Halverwege de 1ste helft valt dan toch de openingstreffer voor de Groen-Witten, die overigens vanavond met oranje hesjes aan spelen. 1-0 voor DVVC. Sofie speelt de bal op Kimi, die de bal knap in de verre hoek schiet.
Daarna gaan bij Hilvaria de remmen los en ze laten zich uitdrukkelijk gelden. Er wordt heftig strijd geleverd op de thuisploegse helft. Soms is er wat verwarring en volgt een hachelijk momentje. Gelukkig blijft een tegen doelpunt uit.  Na een 25/30 minuten valt de 2-0. Deze keer komt de bal van Minke bij Kimi terecht die Sofie diep weet te sturen en zij maakt deze 1 op 1 kans beheerst af. Net voor rust wordt Hilvaria nog een keer gevaarlijk. Gelukkig voor DVVC gaat de bal naast en kan de thuisploeg met 2-0 gaan rusten.

Opgewarmd:
Na de rust gaat het ineens snel in ligt nummer 3 in het net voordat al het publiek weer langs de lijn is gearriveerd. Een aanval die van achteren begint en zeker over 6 schijven gaat, komt uiteindelijk bij Sofie die haar 2e en DVVC´s 3e goal weet te maken. Hierna zie je dat de zenuwen weg ebben en de meiden vrijer gaan voetballen en bijna niks meer weggeven. Er wordt mooi gecombineerd, soms een lange bal, een flinke rush en de nodige schoten op het doel. Hilvaria gaat nog steeds mee en doet zijn best om het DVVC zo moeilijk mogelijk te maken. Een paar geroutineerde schijnbewegingen, snelle passes en zucht naar meer doelpunten maken de afstand tussen thuisploeg en gasten echter al snel weer wat groter. Sofie weet de bal over de verdediging in de 16 te laten vallen en Minke neemt de bal aan en schiet hem vervolgens in de verre hoek tegen de binnenkant van de paal binnen. Zo komt de 4-0 op het scorebord.

Inmiddels is het gestopt met miezeren en komt er wat meer hemelwater naar beneden. Onder de paraplu en weggedoken in jassen, mutsen en sjaals geniet het publiek van doelpunt nummer 5 waarmee Sofie haar hattrick vol maakt. Door een goeie actie maakte ze zich vrij en kan ze de nummer 5 beheerst inschieten. Ook zien de toeschouwers nog een aantal doelpogingen stranden. Op de paal, de lat, net over, net naast, dwars door de keepster kan ook niet …. En dan is daar doelpunt nummer 6. Deze komt op naam van Rachel. De bal komt terug en van een meter of 30 schiet Rachel de bal zo over de keepster heen.  Een mooi aantal doelpunten waarmee weer 3punten op het conto kan worden bijgeschreven. KAMPIOENEN!!!

Gefeliciteerd meiden, verdiend kampioen. Ongeslagen; 30punten op 10 wedstrijden – 64 doelpunten voor en slechts 3 tegen!
Een klein feestje is al gevierd, maar het echte feest zal zaterdag na terugkomst van de bekerwedstrijd tegen Prinsenland/de Schutters MO15-1 gevierd worden.
Jullie hebben het fantastisch gedaan dit seizoen meiden. Jullie mogen trots zijn op deze mooie teamprestatie.