Medailleregen voor Atledo

Op de grens met Belgie, in de modder en de regen, streden Atledo atleten in de Enclavecross in Baarle Nassau.

Kleuter Mels le Sage deed voor het eerst mee en ging met een zilveren medaille naar huis. Willem de Jong won de zilveren medaille bij de C-pupillen. Femke Broeders eindigde net naast het podium op een vierde plaats. A pupil Eva den Boer lag in haar race lange tijd voorop, maar moest uiteindelijk met het brons tevreden zijn. Tweedejaars Anouk Rutjes mag met haar 6e plaats heel tevreden zijn. Broer Lucas kan ook terugkijken op een succesvolle cross. Hij werd eerste. Een gouden medaille was er ook voor atletiek op maat atleet Colin Bressers.

Ondertussen streden een aantal andere atleten op de indoorwedstrijd van DAK in Vlijmen.
Giel van den Mosselaar (C pupil) verbeterde het uit 2004 stammende clubrecord bij het kogelstoten met een stoot van 8. 18 meter. Ook sprong hij 1.05 m hoog en had een derde tijd bij de sprint. Goed voor een gouden medaille. Atletiek op maat atleet Jorrit Heijkant werd tweede bij de sprint en het hoogspringen en moet nog wennen aan het stoten met een zwaarder gewicht. Hij haalde zilver op de meerkamp. Nieke Westerveen (A pupil) wist bij het hoogspringen eindelijk de 1.30m te halen, waarmee zij bij dit onderdeel eerste was. Op kogelstoten verbeterde zij haar persoonlijke record. Ze werd 7e in de meerkamp.

Ondertussen gaan in Baarle Nassau bij de cross de junioren van start. Lotte Griep bijt het spits af en staat goed opgesteld bij de start. Samen met Roza Willemen maakt ze er een reuze spannende race van, die resulteert in een zilveren plak voor Lotte.
Daarna staan Roos de Jong, Marit Griep en Anne de Jong aan de start. Omdat deze meiden erg aan elkaar gewaagd zijn, zorgt dit altijd voor een interessante wedstrijd. Marit wint het goud en het zilver gaat naar Anne. Roos is onderweg gestruikeld maar weet toch nog de vierde plaats te halen.

Bij de start van Jasper Laarhoven werd aardig geduwd en getrokken, maar Jasper laat zich niet gek maken en is goed weg. De hele wedstrijd blijft hij sterk lopen en verdient hiermee de zilveren medaille. Evi van Bladel was oppermachtig en gaat er bij de A-junioren met de gouden medaille vandaar. Janneke Mengerink loopt haar tweede cross en finisht net na Evi, en het zilver gaat naar haar.

Bij de senioren staat Martijn Flipsen weer eens aan de start. Na een lange periode van grotere en kleinere blessures gaat het weer prima. Na een rustige start met zijn vader gaat hij versnellen en loopt een zeer verdienstelijke wedstrijd.

Reacties

article
102439
Op de grens met Belgie, in de modder en de regen, streden Atledo atleten in
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181203/medailleregen-voor-atledo/
2018-12-03T23:31:30+00:00
Sport