Doelpuntrijk waterpoloweekend

Foto:

Het afgelopen weekend leverden de waterpolowedstrijden van de teams van De Vennen de nodige treffers op. Zo schoten de jongste poloërs van de E-jeugd met 4-19 uit hun slof op bezoek bij Njord EG2 in Veldhoven en behaalde de D-jeugd een 4-11 overwinning op bezoek bij De Brabantse Wal. In de thuisduels van heren 1 en dames 1 kwamen er liefst 63 doelpunten op het scorebord maar helaas was het totaal van de treffers van de bezoekende ploegen daarbij in de meerderheid.

Heren 1 ontving Hellas-Glana uit Sittard en moest deze ploeg bijna 2,5 periode naast zich of op kleine achterstand dulden. De doelpuntrijke eerste periode leverde na een aanvankelijke achterstand een 5-5 stand op, waarna in de tweede periode De Vennen scorend het voortouw nam en steeds één of twee treffers voorsprong kon koesteren met een 10-8 voorsprong bij de kantwissel halverwege. In het tweede deel van de derde periode en in de slotperiode werd die voorsprong alsnog verder uitgebouwd hetgeen resulteerde in een ruime 19-13 eindstand. Met de daardoor behaalde drie punten blijven de heren voorlopig in het spoor van de koplopers De Warande en Arethusa die één verliespunt minder hebben.

A.s. zaterdag gaat daar zeer waarschijnlijk verandering in komen wanneer de heren om 17.30u in Oosterhout te gast zijn bij de heren van OZ&PC De Warande, de ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de 2e klasse bond en dus de nodige routine op bondsniveau herbergt.

Dames 1 speelt a.s. zaterdag om 18.50u thuis tegen Z&PC De Gouwe het laatste duel van het eerste competitiedeel, het deel waarin beslist werd over plaatsing in de promotie- of degradatiepoule. Dat de tegenstander van afgelopen zaterdag, De Ham uit Krommenie, richting de eerste poule en De Vennen naar de tweede poule zou gaan was vooraf aan het onderling duel al wel duidelijk. De bezoeksters speelden jaren op eredivisieniveau, trokken zich daar vorig jaar na vertrek van wat speelsters uit terug maar zijn dit jaar weer hard op weg terug. De dames van De Vennen konden delen van het duel aardig mee maar er waren ook periodes waarin elk schot van De Ham succesvol was en De Vennen aanvallend geen vuist kon maken. Via de periodestanden 2-6 /2-13 en 6-17 kwam er uiteindelijk een 8-23 stand op het bord.
Na het duel tegen De Gouwe hebben de dames 2 weken rust voordat op 8 december het tweede competitiedeel begint, plaats en tegenstander zijn nog onbekend.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen