Anspach domineert schooldammen, maar Yuri Derks is klasse apart

Foto: CC0 Creative Commons

Eén ding stond vooraf vast. Enkele dagen nadat hij deelgenomen had aan het wereldkampioenschap jeugddammen in Wit-Rusland, waar hij als 13e was geëindigd in een internationaal veld met 15 nationaliteiten, zou niemand partij kunnen bieden aan Yuri Derks, leerling van de Heilig Hartschool.

Dit klopte, want alle zes partijen won hij, en daar kon niemand aan tippen. Spannender werd het met het kampioenschap van de schoolteams. De familie Vermeulen leverde met Gioia en Giade de nrs 3 en 4 van de pupillen en Gio-Given werd de winnaar bij groep 5/6. Alleen Max van Seters van de Wegwijzer werd niet van de wijs gebracht en haalde met 11 punten de tweede prijs bij de pupillen. Bij groep 5/6 waren Cas Schipper (Anspach) en Timo Kemper van de Wegwijzer de knappe nrs. 2 en 3.

Zeer opvallend was het presteren van Kyjan Verkooyen. Als leerling van Achterberg werd hij de beste van groep 4, maar hij zou ook winnaar van groep 5/6 zijn geworden met maar liefst 9 punten uit de zes gespeelde wedstrijden. In deze categorie waren Semih Kamaci en Daan Verduyn de andere medaillewinnaars. Bij de teams won Anspach zowel de pupillenklasse met Willemijn Heins en Rav Riemslag naast de zusjes Vermeulen, als in de welpenklasse met Giel van Kuijk, Cas Schipper, Kirsten Verharen en Quin de Jong. Ook het team van Heilig Hart (2e bij de pupillen) en twee teams van de Wegwijzer (2e en 3e bij de welpen) en een jong team van Achterberg (4e bij de welpen) hebben zich geplaatst voor het Brabants kampioenschap op 10 februari, waarschijnlijk in ’s-Gravenmoer.

Reacties