Duur puntenverlies voor Van der Kolk Liberty dames 1

Afgelopen zondag 4 november stond een weer onbekende tegenstander op de planning, Gemert dames 1. Deze dames uit omgeving Eindhoven hadden uit 7 wedstrijden hetzelfde resultaat als onze Dongense dames behaald, namelijk 7 punten. Door net iets hoger doelpuntensaldo stonden ze echter op één positie hoger in de ranglijst.

Na een wat tamme warming-up had aanvoerster Fabienne Taks de dames met een goede speech opgepept om met volle kracht de wedstrijd in te gaan. En de wedstrijd begon ook sterk door Van der Kolk Liberty dames 1. Er werd goed rondgespeeld en aanvallend gespeeld. Helaas bleef een doelpunt of strafcorner nog uit. De wedstrijd werd grotendeels op het middenveld gespeeld, met nog geen echt gevaarlijke kansen voor de teams.

In de loop van de eerste helft nam de energie bij Van der Kolk Liberty dames 1 langzamerhand af en kreeg Gemert dames 1 meer ruimte om aanvallen op te zetten en kansen te creëren. Gelukkig stond keepster Senna-Joy Brons weer zeer alert in haar doel en wist zij elke poging te keren. Ruststand: 0 – 0. Het was duidelijk dat er ruimte voor winst was en Van der Kolk Liberty dames 1 was ook zeker niet van plan punten te verspillen. Ze begonnen fel aan de tweede helft en zo werden er ook strafcorners gehaald. Helaas had Gemert een snelle eerste uitloop en daarbij ook een uitstekende keepster die haar doel schoon wist te houden. En als je zelf niet scoort, is het een kwestie van tijd tot de tegenstander dat doet. De 0 – 1 viel ongelukkig na wat gepingel in de cirkel. Met nog zo’n vijftien minuten te spelen gingen de dames vol voor de gelijkmaker. Er werden meerdere kansen gecreëerd maar het spel van Van der Kolk Liberty dames 1 werd niet bekroond met een doelpunt.

Zo gaf Van der Kolk Liberty dames 1 erg dure punten weg aan Gemert dames 1. Met nog drie wedstrijden op de planning voor de winterstop begint de tijd toch te dringen voor de dames om punten te pakken. Volgende week mogen ze op bezoek bij Don Quishoot dames 1. Deze ploeg staat met hun negende plek één positie boven Liberty dames 1. Opnieuw een grote kans voor de dames om te laten zien dat ze in de derde klasse thuis horen.