Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 13 oktober 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen Altena 1 Sleeuwijk. Vol goede moed trok Dongen 1 naar Sleeuwijk om een NPC competitie wedstrijd te spelen tegen Altena 1. Het weer was uitmuntend te noemen. Half oktober en een temperatuur van 27 graden.

In de eerste ronde (doublet) speelde Hans van Troost en Pierre de Jong in de zogenaamde schuine bak. Niveau verschil van pakweg 10 cm tussen de linkse en rechts zijde van de baan. Erg moeilijk spelen voor Dongen. Gelukkig had Altena er ook moeite mee. Uiteindelijk werd de wedstrijd in het voordeel van Dongen beslist met een klinkende 13- 8. Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde onder de boom een fantastische wedstrijd. Altena had het nakijken met een uitslag van 13-3 voor Dongen. Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de grindbaan. Een voor ons zeer moeilijk bespeelbaar veld. De gemiddelde doorsnee van het grind zal een 8mm zijn geweest. Enige manier om daar resultaat te behalen is hoge porte’s spelen. Cor en John lukten dat wonderwel aardig. Echter de wedstrijd werd toch beslist in een 13-12 overwinning voor Altena.

In de tweede ronde (triplet) speelde Cor Timmermans, Hans van Troost en John van Rooden op de schuine baan. Het liep niet zoals verwacht. Altena hield de leiding in handen en won uiteindelijk met 13-8 van Dongen. Andre de Wijs, Karel Seebregts en Pierre de Jong speelde hun triplet onder de boom. De wedstrijd wilde voor Dongen niet echt lopen. Altena haalde hieruit telkens hun voordeel, wat uiteindelijk resulteerde in een 13-10 overwinning voor Altena.

In de derde ronde (doublet) had het team Hans van troost en Pierre de Jong op de grindbaan het moeilijk. Ondanks de toch redelijk dicht bij het butje geplaatste boules werd er geen resultaat behaald doordat Altena vaak net iets beter plaatste. De wedstrijd werd beslist in een overwinning voor Altena met 13-1 op Dongen. Team Andre de Wijs en Karel Seebregts speelde wederom onder de boom. De wedstrijd verliep gestadig met een ongeveer gelijke stand. Ook hier toonde Altena hun kracht door toch met een 13-10 overwinning de winst naar zich toe te halen. Team Cor Timmermans en John van Rooden speelde op de schuine baan een voortreffelijke wedstrijd. Altena had er de grootste moeite mee. Na een lange wedstrijd kwam de stand uiteindelijk op 12-12. Nu ging het er om spannen wie het dertiende punt zou gaan maken. Altena lukte het om wederom Cor en John met 13-12 te verslaan. Wat resulteerde in een uiteindelijke eindslag van 6-2 voor Altena 1.

Team Dongen 2 de 2e speeldag in de NPC thuis spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Zij begonnen hun doublet-partijen 2x met winst. Johan van Kuijk en Astrid Moorman wonnen met 13-3 en Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-5. Wil en Annemie van den Dungen verloren hun partij helaas met 8-13. Tussenstand 2-1 in het voordeel van Dongen 2.
Daarna volgden de tripletpartijen. Jan, Yvonne en Johan hadden geen enkele moeite met hun tegenstander en wonnen met 13-1. Wil, Annemie en Astrid kwamen na een 0-10 achterstand heel knap terug en wonnen zelfs met 13-11, topprestatie. Dus de stand was nu 4-1 voor Dongen, en dicht bij een dag overwinning.
Ze begonnen de laatste ronde met volle moed. Jan en Yvonne wonnen hun partij met 13-4, dus hij ging lekker. Johan en Astrid wonnen ook met 13-8. Wil en Annemie hadden moeite met hun tegenstander, en na een zeer lange partij verloren ze uiteindelijk met 10-13, jammer maar toch goed gespeeld en ook zeker geen makkelijke tegenstander. De eindstand kwam hiermee op 6-2 voor Dongen 2. Nadat ze gepromoveerd waren vorig jaar, naar deze 4e divisie, lieten ze zien dat ze niet voor de tegenstanders onder hoefden te doen. Maar ze hebben nog een lange weg te gaan, dus ze moeten er nog tegenaan. De volgende wedstrijd staat gepland op 27 oktober in Dongen tegen Cloeck en Moedigh 1 uit St-Oedenrode.

Team Dongen 3 moesten thuis tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. We kunnen hier erg kort over zijn het werd een klinkende overwinning van 8-0. Prima prestatie.

Team Dongen 4 speelde uit tegen Va-Tout 4 uit Breda. Omdat het zaterdag echt warm weer was werd er overleg gepleegd tussen de beide teams en werd er besloten om buiten te spelen. Normaal wordt er binnen in de hal gespeeld.
In de eerste doubletten ronde ging de wedstrijd van Wim Boersen en Corrie Koreman niet zo goed er werd met 13-3 verloren. Annelies v. Schendel en Wim Koreman stonden eerst met 7-0 achter maar het ging beter lopen en de wedstrijd werd gewonnen met 13-10. De wedstrijd Karin Jansen en Ruud v. Dijk ging goed, ze wonnen met 13-7

Met een 2-1 voorsprong begonnen ze aan de tripletten, Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman gaven goed partij maar de wedstrijd ging verloren met 13-10. Bij de andere triplette wisten Wim – Ruud en Karin na een mooie partij te winnen 13-12. Dus tijdens de laatste ronde moesten ze 1 wedstrijd winnen voor een gelijkspel.
Bij Annelies en Wim Koreman wilde het niet lukken 13-1 voor de tegenstander. Bij Wim Boersen en Corrie Koreman liep het wel en ze haalde de overwinning met 13-1 binnen. Dus als Karin en Ruud de partij naar zich toe konden trekken hadden ze de overwinning. Maar jammer genoeg lukte dit niet 5-13. Maar ze hielden in ieder geval een gelijkspel 4-4 in de wedstrijd over. Samen met de spelers van Va-Tout genoten ze na afloop in een gezellige sfeer van de bitterballen en een drankje.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19

Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19

Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19

Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen.

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen