Dongen pakt winst in slotfase

De kansen waren voor beide teams niet op één hand te tellen vandaag in Naaldwijk. In een open wedstrijd was het uiteindelijk Dongen dat aan het langste eind trok en de overwinning pakte: 2-3.

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Dongen kreeg wat kansjes maar Westlandia kwam na 15 minuten spelen op 1-0 voorsprong door Desley Bransen. Zeven minuten later trok Koenen de stand gelijk toen hij een strakke voorzet van Schilders afrondde. De verdediging van Westlandia zag er hierbij niet goed uit.

Na rust golfde het spel heen en weer. Vlak na rust hadden Mart van Bree en Robin de Man kunnen scoren maar het was Westlandia wat in de 66e minuut opnieuw op voorsprong kwam. In eerste instantie redde Wessel Sprangers nog op de inzet van Jedsel Markes, maar de rebound van Can Memisoglu was wel raak. Dongen moest opnieuw in de achtervolging.

Kilometervreters Tom Avontuur en Glenn Kools kregen samen met Remon Koenen steeds meer grip op het middenveld en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Een uittrap van Wessel Sprangers werd in een keer doorgespeeld door Shentley Saez op Robin de Man die de keeper met een schuiver in de verre hoek passeerde. Daarna kon het alle kanten op. Wesley Sprangers hield met een paar miraculeuze reddingen Dongen, dat ver werd terug gedrukt, op de been. Bij een van de uitvallen in de laatste minuut werd de snelle Saez weggestuurd door Kazanci, passeerde de keeper die hem daarbij neerhaalde, maar de bal rolde toch over de lijn. Een enorme ontlading op het veld én langs de lijn bij de meegereisde Dongen supporters.

Bekijk hier een samenvatting van de wedstrijd

Prima overwinning na een spektakelstuk waarbij Dongen aan het langste eind trok. Dongen stijgt door deze zege naar de zesde plaats op de ranglijst en ontvangt volgende week op Sportpark de Biezen OJC Rosmalen. Aanvang 14.30 uur.

Na afloop van die wedstrijd is er een Oktoberfest in de kantine.