34e Atledo Positif Dwars Door Dongen weer top

Foto:

Het is zaterdag 16 juni. De klok slaat 15.00u en er is een zucht van verlichting bij de organisatie van Atledo Positif Dwars Door Dongen. Met veel vrijwilligers zijn ze de hele dag bezig geweest om de atletiek accommodatie om te toveren tot een sportarena met een finishstraat, sponsorlounge, verzorgingsposten, jurytent en nog veel meer. Als de 1e deelnemers binnendruppelen is voorbereiding af en kan Dwars Door Dongen beginnen.

Mascotte Donkey heeft zijn vaste stal bij Orange Planet voor even verlaten om de 80 scholieren, die meedoen aan de kidsrun, op te zwepen naar grote prestaties. Hij doet dit samen met dansgroep L-Joy. De kinderen gaan helemaal los. Hierna lopen kids 1 of 2 ronden. De allerkleinste hand in hand met papa of mama terwijl de opa’s en oma’s hun kleinkinderen toejuichen. Maar hoe hard ze ook roepen ze komen niet boven de enthousiaste speaker Teun Aarden uit. Voor hem is iedere sporter een held en hij geeft ieder kind geweldige aandacht waardoor ze zich ook heel bijzonder voelen. Donkey heeft voor iedereen een high five. De meeste kids zijn afkomstig van De Wegwijzer in ’s Gravenmoer en deze school is dan ook de trotse winnaar van de wisselbeker.

Ook de specials worden als topsporters opgezweept door Teun en Donkey. Ze genieten en vinden het geweldig. De één bloedfanatiek de ander maakt volop gein met het publiek. Na de kids en specials is het tijd voor 1000 meter van de junioren. Ongekend hoeveel talent dat er in Dongen en omstreken rondloopt. Door veel atleten worden pr-s gelopen. De strijd is pittig en de winnaars in de verschillende klassen lopen dik onder de 4 minuten.

Het Cambreur College neemt met 170 scholieren deel aan de Engelse Mijl of 5 km wegwedstrijd. Hoe uniek is dit? 170 jongens en meiden die met elkaar de sportieve strijd aangaan? Weg met alle vooroordelen dat de jeugd niet meer sport. Deze kanjers bewijzen het tegendeel. Gehuld in de rode Cambreur shirtjes zie je het fanatisme ervan af stralen. Wat is dit mooi dat Atledo Positif Dwars Door Dongen zo gestimuleerd is. Dit smaakt naar meer dus iedereen gaat ervan uit dat dit volgend jaar een vervolg krijgt.

Het is kwart voor zes als het startschot klinkt van deze Engelse mijl, 1609 m. Wat gaat het hard. De eerste lopers verschijnen al binnen 4 minuten op de baan waar ze nog 1 ronde moeten afleggen. Syb de Jong 4.48 min de snelste bij de mannen en Bieke Schipperen met 5.26 min bij de vrouwen. Beide zijn nog junior.

De 5 en de 10 km wedstrijd gaat dit jaar over een snel parkoers met lange rechte stukken en gunstige wind. Vooral de 5 km trekt veel deelnemers. Eric van der Heijden en Rowan van Dongen zijn de snelste heer en dame. De 10 km kent met 32.00 min een Belgisch winnaar terwijl Loes Vingerhoets bij de dames de overall winnares was. Atledoërs Ad de Jong, Anton Bogers pakte in hun leeftijdscategorie de 1e en de 2e plaats. En de Atledo dames Yvette van Dulmen en Marloes de Jong 2e en 3e werden in hun leeftijdscategorie.

Maar liefst 17 bedrijven deden mee aan de bedrijvenloop. Voor de 6e keer achter elkaar was Solipharma de winnaar bij de 5 km en Medifit voor de 3e keer op rij bij de 10 km.

De wedstrijd lijkt afgelopen maar speaker Teun klinkt nog steeds door de geluidsboxen. Want winnen is leuk maar 10 km hardlopen blijft gewoon een prestatie. Dus ook de laatste loperster van de 10 km wordt door Teun aangemoedigd en gaat onder luid applaus over de finish.

De 34e editie van Atledo Dwars Door Dongen was wederom een groot succes. Volgend jaar een jubileum. We zien er nu al naar uit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen