Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt naast gelijkspel tegen nummer 1

Op 17 juni stond de laatste competitiewedstrijd, tegen Barendrecht dames 1, op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Helaas ook de laatste wedstrijd van trainer/coach Antoine van Riel, die gaat stoppen na 5 seizoenen. Vorige wedstrijd werd er met 2-1 van de koploper gewonnen.

Vanaf de eerste minuut moest er vol gas worden gegeven door Van der Kolk Liberty dames 1 om punten mee naar Dongen te nemen. Helaas werd er in de vierde minuut balverlies geleden en wist Barendrecht hier meteen van te profiteren. Na nog geen vijf minuten spelen, stond Van der Kolk Liberty dames 1 tegen een achterstand aan te kijken. Gelukkig was daar in de 14e minuut een strafcorner en deze wist Chelsea van Helmond in de touwen te slepen. Van der Kolk Liberty dames 1 kreeg langzamerhand meer kansen, een schot op goal werd door een verdedigster van Barendrecht met haar lichaam uit het goal te houden, wat resulteerde in een strafbal voor Van der Kolk Liberty dames 1. Chelsea van Helmond wist haar hoofd koel te houden en pushte zo de 1-2 binnen. Na 25 minuten spelen in de eerste helft kwam Barendrecht nog met de gelijkmaker. De dames gingen de rust in met een gelijke stand.

De tweede helft werd iets tammer en er werden niet veel kansen gecreƫerd. Barendrecht probeerde de verdediging van Van der Kolk Liberty dames 1 te doordringen, maar de verdedigsters stonden op scherp en wisten alle kansen te keren. Lang bleef het 2-2, tot er uiteindelijk een speelster van Barendrecht een klein gaatje vond en vanaf kop cirkel in het goal van Van der Kolk Liberty dames 1 schoot. Gelukkig werd er door de scheidsrechter gezien dat deze van net buiten de cirkel op het goal werd geslagen. Helaas was daar dan richting einde tweede helft dan toch nog de 3-2 voor Barendrecht en Van der Kolk Liberty dames 1 grijpt dus net naast een punt. Alhoewel er geen punten mee naar huis werden genomen, heeft Van der Kolk Liberty dames 1 een sterke wedstrijd gespeeld tegen Barendrecht wat al een paar wedstrijden geleden kampioen was geworden

Na 22 wedstrijden sluit Van der Kolk Liberty dames 1 het seizoen af als zevende in de competitie. Dezelfde positie als vorig seizoen, maar wel met een hoger puntenaantal en een beter doelsaldo.