Degradatiekraker tussen Olympia’60 en Willem 2 onbeslist

Op een gezellig druk Crispijn was de taak voor Olympia’60 om in ieder geval niet te verliezen van directe concurrent Willem 2 . De uitvoering daarentegen was niet oogstrelend maar de 0-0 uitslag laat Olympia’60 in ieder geval nog boven de directe degradatie streep staan. Met nog twee wedstrijden op het programma heeft Olympia’60 het nog in eigen hand maar kan het nacompetitie sowieso niet meer ontlopen.

Het vertrouwen was er, de spelersgroep was op enkele kleine pijntjes na nagenoeg fit dus eindelijk had onze hoofdmacht geen excuses na maandenlang spelers te hebben moeten missen. Dat gegeven kwam net op tijd, na een eerste helft waarin talloze grote kansen om zeep werden geholpen volgde een 2e helft die snel mag worden vergeten. Het verschil voorafgaande het belangrijke treffen bedroeg 2 punten in het voordeel van Olympia’60. Olympia trapte af en zocht meteen de aanval wat na 10 minuten een vrije trap opleverde rond de 16 meter. Nick van Wanrooij zag zijn harde inzet gestopt door de Willem 2 keeper en Raymon Damen tikte de rebound net naast.

Nog geen 4 minuten later volgde een strakke voorzet van de beweeglijke Elroy Vereggen die ditmaal weer eens voorin werd geposteerd waaruit Bryan Weistra vrij uit kon halen maar ook dit keer stond de keeper in de weg. Olympia kreeg de betere kansen maar het wilde weer niet lukken om ze doeltreffend af te ronden. In de 20e minuut was de situatie net andersom, Bryan Weistra bediende Elroy Vereggen die zijn schot ook op de keeper zag afstuiten. Na 30 minuten spelen moest Gidy de Leeuw opnieuw geblesseerd het veld verlaten en zijn plaats werd ingenomen door Ruud van Beek. Net voor het rustsignaal kopte Elroy Vereggen net over het vijandelijk doel na een strakke voorzet van Nick van Wanrooij. De bal wilde er maar niet in, Olympia werd er gek van..

In de rust bleef Raymon Damen achter in de kleedkamer en Timo de Bruijn maakte zijn opwachting. Olympia´60 begon slecht en slap aan de 2e helft wat al snel wat kansen opleverde voor de bezoekers. Gelukkig stond keeper Jelle Stokx weer zijn mannetje waardoor de 0-0 in stand bleef. Even later verslikte dezelfde Stokx zich in de bal maar gelukkig liep ook deze inzet weer met een sisser af. In de 58e minuut moest Joey Kleijberg ook geblesseerd naar de kant en Kjeld Huveneers kwam binnen de lijnen. Hierna volgden nog wat kansjes over en weer maar Olympia bleef tijdens het tweede bedrijf ver weg van zijn niveau en mocht evenals Willem 2 blij zijn met een puntje. Door dit gelijkspel blijft het gat naar directe degradatie twee punten en moet Olympia nog vol aan de bak de komende twee weken.

Beide teams hebben nog een zwaar programma. Zaterdag ontvangt Olympia’60 het Nieuwendijkse Altena die al in het bezit zijn van een periodetitel en speelt Willem 2 een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 SV Capelle. Hopelijk kan Olympia hier een gat gaan slaan van 5 punten maar dan zal het niveau drastisch omhoog moeten.

Positief blijven en volle bak erin zaterdag!