Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

Foto:

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit jaar mee met 4 teams. Hieronder het verslag van zaterdag 10 maart 2018.

Team Dongen 1
speelde een thuiswedstrijd tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. Het team met op en top gemotiveerde spelers wilde het verlies van de uitwedstrijd in Sleeuwijk ( 3 – 5) echt nog niet een keertje laten gebeuren. Het verloop van de wedstrijden: Eerste ronde de doubletten: 2 wedstrijden werden met royaal verschil gewonnen en 1 wedstrijd nipt verloren Goed begin van de wedstrijden: 2 – 1 voor Dongen Tweede ronde Tripletten: team Cor Timmermans, John van Rooden en Hans van Troost wonnen verdiend met 13 – 9. Team Kees Jacobs, Andre de Wijs en Pierre de Jong verloren na een moeizame partij met 10 – 13. De tussenstand was toen 3-2 voor Dongen

Ronde drie de doubletten: was een belangrijke ronde want met winst afsluiten was nog lang niet zeker. Maar alle 3 de teams wisten het toch voor elkaar te krijgen om de punten binnen te halen. Team : Kees en Andre wisten na spannende rondes te winnen met 13 – 11. Cor en John ging moeizaam maar wonnen wel met 13 -10. Hans en Pierre wonnen overtuigend door sterk spel met 13-7. Wat de einduitslag van 6-2 voor Dongen opleverde. Deze einduitslag geeft goede kans om in de 4e klasse van de NPC te blijven. Nog twee uitwedstrijden te gaan

Team Dongen 2
Dongen 2 moest zaterdag 10 Maart uit spelen tegen Middelburg 2. Zij begonnen de doublet-partijen met de wetenschap dat de banen in Middelburg vrij lastig kunnen zijn. Aangezien Dongen 2 al kampioen is, was het doel om ongeslagen te blijven. Ze hadden een vervanger voor Johan van Kuijk, die trouwens wel aanwezig was. Karel Seebregts ging hem vervangen. Jean-Michel en Joke Lobo wonnen hun partij met 13-5, bij Astrid Moorman en Karel Seebregts ging het wat minder, mede dankzij het feit dat ze nog wat aan de baan moesten wennen. Zij verloren met 2-13, maar Jan en Yvonne Verbeek wonnen met 13-8. Toch goed voor een 2-1 voorsprong. Middelburg was erop gebrand om deze dag te winnen dus Dongen was gewaarschuwd.

Daarna volgden de triplet partijen. Jean Michel, Joke en Karel wonnen na een mooie maar moeizame partij met 13-12, en ook Jan, Yvonne en Astrid hadden het niet makkelijk, maar na een 9-2 achterstand, wisten ze toch nog te winnen met eveneens 13-12. Ze stonden nu met 4-1 voor, dus met nog 3 doublet-partijen te gaan zag het er redelijk rooskleurig uit voor ze. Ze hoefden nog maar 1 partij te winnen om de dag winnend af te sluiten. Dus ze begonnen de laatste ronde doubletten vol goede moed, en Johan van Kuijk wilde zowaar een partij spelen. Yvonne Verbeek had last van nekpijn en besloot op de bank te gaan zitten, zodat Johan kon spelen. Jean Michel en Joke stonden met 11-2 voor dus het ging lekker, maar opeens draaide de partij om en verloren ze uiteindelijk hun partij met 11-13, dus nu was het 4-2. Jan Verbeek speelde nu met Karel en hadden geen probleem met hun tegenstanders en wonnen dan ook met 13-2. Johan en Astrid hadden wat meer moeite, maar wonnen hun partij met 13-11. Dus de einduitslag van deze dag was 6-2 voor Dongen 2 en hebben hiermee wederom hun ongeslagen status vastgehouden. Het was een sportieve dag en ze hebben nu 4 weken rust voor ze tegen de laatste tegenstander moeten spelen. Ze zullen er alles aan doen om ook deze wedstrijd te winnen, en daarmee heel de competitie ongeslagen te blijven. Deze laatste wedstrijd staat gepland op zaterdag 7 April wederom in Middelburg tegen Middelburg 3.

Team Dongen 3 was vrij deze dag.

Team Dongen 4 wilde in Valkenswaard tegen Dommels Boeleke 3 een goed resultaat gaan halen.Na de eerste doublettenronde zagen we al dat het moeilijk ging worden vandaag, alle 3 de partijen gingen verloren. In de triplettenronde konden Wim en Willy Boersen samen met Marian v. Gastel hun partij niet winnen, ze verloren met 13-5. Bij de partij van Karin Jansen, Ruud v. Dijk en Wim Koreman leek het ook op een nederlaag uit te draaien maar ze wisten de partij om te draaien en wonnen met 13-11. Om nog een gelijkspel er uit te slepen moesten ze bij de volgende ronde alle drie de partijen winnen.

Maar dat ging het niet worden, de partij van Wim Koreman en Marian v. Gastel ging snel verloren met 13-2. Ook Karin Jansen en Ruud v. Dijk verloren hun partij met 13-6. Bij de partij van Wim en Willy Boersen bleef het spannend tot de laatste méne maar jammer genoeg ging de partij met 13-12 naar Dommelsch Boeleke. Dus met een 7-1 nederlaag gingen ze terug naar Dongen. Over 2 weken spelen ze een thuiswedstrijd tegen Boules de Boeuf 7 uit Oss

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: http://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004
Team Dongen 2+3: http://nlpetanque.nl/5e-divisie-5007-2
Team Dongen 4: http://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-2

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen