Zwaar gehavend Olympia’60 verliest van Herovina

Maar liefst zes basisspelers moest Olympia’60 missen in het duel met de ploeg uit Herwijnen. Dat dat niet helemaal op te vangen valt, bleek pijnlijk na een 1-4 nederlaag.

Olympia’60 zit momenteel door diverse blessures in een moeilijke situatie. De complete as (Mathieu Kops, Raymon Damen, Kjeld Huveneers en Nick van Wanrooij) ontbrak zaterdag alsmede Koen van Boxtel en Gidy de Leeuw die vrijdag vader is geworden van een gezonde tweeling. Hierdoor trok good old leider Robert Hillebrand zijn schoenen weer aan en sloot jeugdspeler Leroy Scheerders aan op de bank.

Het was al in de 8e minuut raak, een harde kopbal uit een voorzet belande achter doelman Jelle Stokx. Nog geen 3 minuten later werd het al 0-2 door middel van een dubieuze strafschop. Tim van Wanrooij had klaarblijkelijk een speler naar de grond getrokken maar zelfs de tegenstander vond de gegeven penalty zwaar gestraft. Herovina rook bloed en bleef de druk opvoeren. Olympia’60 kwam er maar zelden uit maar uit één van die spaarzame aanvallen kwam Devie de Ronde oog in oog met de keeper te staan maar aarzelde te lang waardoor de kans verloren ging. Nog net voor het rustsignaal kwam Olympia goed weg doordat de lat in de weg stond bij een kopbal van Herovina.

Tijdens de rust bleef Tim van Wanrooij achter in de kleedkamer en Elroy Vereggen kwam binnen de lijnen. VAnaf dat moment speelde Olympia één op één achterin. De tweede helft was amper begonnen toen ditmaal de paal het eindstation was van een gevaarlijk schot van Herovina. In de 56e minuut was het Bryan Weistra die uit de rebound de 1-2 wist binnen te koppen na een hard schot van Joey Kleijberg dat in eerste instantie werd gekeerd door de doelman. Olympia ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar moest lijdzaam toezien dat de 1-3 in de 63e minuut werd binnengekopt.

Nog geen 3 minuten later claimde Olympia een glaszuivere penalty door zichtbaar hands binnen de 16 maar ditmaal zag de leidsman het niet en werd de ploeg van Arne Koeman opnieuw benadeeld. Uit de commotie die daardoor onstond liep Bryan Weistra tegen een gele kaart aan die hem volgende week tegen BLC aan de kant houdt waardoor de problemen nog groter worden voor Olympia. En alsof het leed nog niet erg genoeg was werd de marge nog groter doordat Herovina de 1-4 nog wist binnen te schieten.

Een wedstrijd om snel te vergeten en hopen dat er weer wat jongens aan kunnen schuiven komende week wanneer Olympia’60 op bezoek gaat bij BLC in Den Bosch.