MHC Liberty MD4 zaalkampioen

Foto:

Het vierde team van de meisjes D heeft in het begin van dit seizoen vijf nieuwe speelsters erbij gekregen. Deze werden door de groep heel goed opgenomen en vormden samen al snel een hecht team. Tijdens de competitie op het veld wisten ze hierdoor heel dicht bij het kampioenschap te komen.

Tijdens de zaalcompetitie hebben ze zich direct heel sterk opgesteld door scherp en gemotiveerd samen te spelen als een team. De eerste vier wedstrijden wonnen ze. De vijfde wedstrijd, tegen de nummer twee, eindigde in gelijkspel. De drie hierna volgende wedstrijden hebben ze ook met winst afgesloten. De één na laatste competitiedag kregen ze de nummer twee wederom voor zich. Als ze deze wedstrijd zouden winnen dan waren ze vorige week al kampioen geworden. De spanning was te hoog en de wedstijd werd door Teteringen gewonnen.

De titel hing nu af van de laatste competitie dag. In de eerste wedstrijd, tegen HOCO, werden de meisjes eerst op een achterstand van 0-2 gezet. Hierna werden ze wakker en werd het spel goed van achter opgezet en werkten ze samen tot 4-2 winst. Dit kwam doordat ze elkaar de bal gunnen en helpen te scoren. Dit was een goed begin. Ze waren warm en gemotiveerd voor de tweede en laatste wedstrijd. In deze tweede wedstrijd kwamen ze de nummer drie, Gilze-Rijen, tegen. Gilze-Rijen had een geheim wapen meegenomen. Dit was een supersnelle speelster die Liberty verraste door in de eerste twee minuten met bliksemaanvallen Liberty op een 0-3 achterstand te zetten.

Liberty was nu wakker en alert. Ze gingen geconcentreerd samenspelen en vochten voor elkaar. Dit zorgde ervoor dat de volgende drie doelpunten in het voordeel van Liberty op het scorebord werden gezet. De wedstrijd eindigde in 3-3. Dit is voor Liberty voldoende voor het kampioenschap. Op punten staan ze gelijk met de nummer twee maar met een monsterdoelsaldo van 32 doelpunten staan ze 12 punten los van de nummer twee. Hun trainer is blij en heel trots op ze. Ze hebben als een goedwerkende machine samengewerkt naar dit kampioenschap. MD4rt het kampioenschap!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen