Olympia toont karakter en pakt punt

In de week waar de mededeling kwam dat de wegen van trainer Arne Koeman en Olympia’60 gaan scheiden, heeft de spelersgroep zijn mouwen opgestroopt en de rug gerecht en een punt gepakt tegen nummer twee Capelle.

Onder een grijze januari hemel werd op een volgepakt Crispijn afgetrapt voor de eerste wedstrijd na de winterstop. Met een aantal blessures van belangrijke as-spelers was het afwachten hoe Olympia uit de winterslaap was ontwaakt.

Gelijk in de eerste minuut moest de onfortuinlijke Steven Haarbosch, die zich als jongeling goed manifesteert, het veld verlaten met een diepe wond in zijn kin. De uit Finland teruggekeerde Ruud van Beek mocht zijn opwachting maken en zoals altijd verzaakte hij niet. Olympia begon scherper aan het duel dan Capelle en kreeg mede door vroeg druk zetten een aantal kansjes voor spits Nick van Wanrooij, die of de keeper op zijn weg vond of net naast de palen mikte. Na het eerste kwartier kantelde het duel in de richting van de Blauw witten. Echt goed voetbal was er niet te aanschouwen in de eerste helft, maar er werd voornamelijk strijd geleverd op het middenveld. Met de brilstand op het scorebord werd de thee geconsumeerd en Olympia gewaarschuwd dat de wedstrijd gekanteld was en met beter voetbal de tweede helft moest worden aangegaan.

Helaas zette het beeld van een sterker Capelle zich door en zij kwamen in de 52e minuut ook verdiend op voorsprong. Een diepe bal vanaf links viel achter de Olympia verdediging waar rechtsback Maarten van den Broek snelheid tekort kwam om de voorzet te blokken, waarna de spits simpel kon binnentikken.

Capelle bleef hierna sterker en tien minuten later werd uit een corner de 2-0 binnengekopt. Menigeen dacht dat de wedstrijd gespeeld was en en Capelle kreeg nog een aantal kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Uit een spaarzame aanval in de 66e minuut wist Nick van Wanrooij met een knappe volley diagonaal toch de aansluitingstreffer te fabriceren en begon Olympia aan zijn Houdini act en wierp de ketenen van Capelle van zich af.

Er volgde nu een periode waarin Olympia herboren leek en creëerde kans na kans. Iedere keer werden vanaf de rechterkant door zowel Maarten, Ruud als Jochem goede voorzetten afgeleverd die gevaarlijk werden voor het doel. Nick en Devie vonden echter een aantal keer de keeper en er werd zelfs een bal van de lijn gered door een veldspeler. In de 80e minuut was het dan toch eindelijk raak, Devie de Ronde werd laag over de grond ingespeeld en kaatste de bal punt 16 terug op aanvoerder Pepijn Laurijsen. Zijn droge schuiver in de korte hoek was de keeper te machtig en Olympia kwam op een zwaarbevochten 2-2.

Hierna golfde het spel op en neer en hadden beide kanten een doelpunt kunnen maken. Uitblinker Jochem Vogels heerste echter als een vorst over de eigen helft en hield samen met de Olympia verdediging knap stand. Uiteindelijk een knap behaald punt op karakter na een 0-2 achterstand, waarmee de spelersgroep het signaal afgeeft er nog een mooie laatste seizoenshelft met trainer Arne Koeman ervan te willen maken.