Eerste nederlaag voor heren 1 De Vennen

Foto:

Na 11 overwinningen en 1 gelijkspel leed heren 1 van ZV De Vennen zaterdag in het 13e competitieduel de eerste seizoensnederlaag. In Veldhoven trok thuisploeg VZV Njord uiteindelijk met 15-11 aan het langste eind.

De pijn bij De Vennen zat achteraf niet eens in het feit, dat er een keer verloren werd maar veel meer in de wijze waarop de nederlaag tot stand was gekomen. Men kon zich niet aan de indruk onttrekken dat in ieder geval één van de scheidsrechters wel met een bijzonder gekleurde bril op de kant stond en dat dan niet met de blauwe kleur van de uitspelende ploeg. Die indruk kon ook wel onderbouwd worden met de droge cijfers: uiteraard lopen de heren van De Vennen ook in andere wedstrijden tegen uitsluitingen op maar de verhouding 9:18 met dus 18 uitsluitingen aan Dongense kant staat in volstrekte wanverhouding tot die in andere wedstrijden maar ook tot het wedstrijdbeeld van deze ontmoeting.

De thuisclub pakte de arbitrale cadeautjes met dank aan en profiteerde goed spelend liefst 9 keer van een overtalsituatie. Na achterstanden van o.a. 5-2 en 8-4 leek het halverwege de derde periode op 10-9 toch nog goed te gaan komen maar daar stak de scheidsrechter met opnieuw enkele uitsluitingen een vakkundig stokje voor. Njord zwom weg naar 15-9 voordat De Vennen in de slotminuten de stand enkel nog een iets draaglijker aanzien kon geven, 15-11 dus. Met Lars van Oosterbosch en Mart Graauwmans ieder twee maal en verder Thijs in ’t Groen, Tom Wolf, Mark Haast, Bas Verhagen, Luuk van Loon, Geert Huijben en Remco Jonkers kreeg De Vennen liefst 9 scorende spelers op het formulier.

Door de nederlaag houden de heren een marge van 1 verliespunt ten opzichte van de nummer 2, De Treffers. A.s. zaterdag om 16.30u krijgen de heren kans op revanche, in zwembad De Vennen komen dan de Eindhovense studenten van Nayade op bezoek.

Dames 1 treft a.s. zaterdag om 18.00u koploper ZV Haerlem. De voor afgelopen zaterdag geplande wedstrijd bij Het Y in Amsterdam werd vanwege een te groot aantal afwezigen geannuleerd en zal opnieuw gepland moeten gaan worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen