Hanny Hultermans kampioen 3e klasse PK Bandstoten

Foto:

Dit jaar vindt voor de 43e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk/De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 82 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen. Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 6 en zaterdag 7 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.

Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e klasse. Alle deelnemers dienden 25 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Onder kundige arbitrage van Jac Klijn en Rien Jansen speelden clubgenoten Adri Kouwenberg en Christ van Dongen, van b.v. d’ouwe sok, de 1e partij tegen elkaar, in 24 beurten wist Christ te winnen. Hanny Hultermans en Jos Rutters van b.v.de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 12 beurten was Hanny aan de meet. William van Westenbrugge van b.v. v.o.o., kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Christ, in 17 beurten had William zijn caramboles verzameld. Adri speelde hierna tegen Jos en won deze wedstrijd in 19 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Hanny en William, in 19 beurten pakte Hanny ook hier de winst. Na dag 1 Hanny alleen aan de leiding met 2 keer winst.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Ger Kerst en Robert Renard. Nor van den Kerkhof en Rob Houtepen. In de 1e wedstrijd pakte Jos voor de eerste keer winst in 28 beurten tegen William. Christ bezorgde Hanny de eerste nederlaag in slechts 13 beurten.William won vervolgens van Adri in 22 beurten. Door winst op Adri kwam Hanny al uit op 6 punten, dat ging in 21 beurten. Christ en Jos speelde de laatste wedstrijd tegen elkaar, bij winst van Christ zou er nog een barrage volgen tegen Hanny. Wederom speelde Christ in 13 beurten de partij uit en kwam ook uit op 6 punten. Hanny en Christ speelden hierna een barrage partij om uit te maken wie de titel zou opeisen.

Met ondermeer een serie van 8 wist Hanny deze wedstrijd te winnen in 12 beurten, Christ achterlatend op 18 caramboles, en pakte het kampioenschap, proficiat. Door dit kampioenschap is Hanny ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Just Zonneveld in de 4e klasse, Jos Michielsen in de 5e klasse en Jeannette Zonneveld in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

Foto boven v.l.n.r. kampioen Hanny, William, Adri, Jos en Christ

De beste partij was voor Hanny Hultermans (12 beurten) en William van Westenbrugge pakte de prijs voor de hoogste serie met 9.

Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

 

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e klasse.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen