Onterechte puntendeling voor ONI in verhitte derby

Foto:

Met een 2 – 2 eindstand in een met vlagen zeer verhitte Derby heeft ONI met een zeer ontevreden gevoel afscheid genomen van het voetbal jaar 2017.

Lag de 1e periode voor het grijpen voor de mannen van Andre van Vugt, zo anders hangt de vlag er nu bij na de hernieuwde uitglijder bij RFC met de 2-2 ONI moet nu Dubbeldam boven zich dulden op de ranglijst en is afhankelijk geworden van deze tegenstander met het oog op de eerste periode, een periode die op Zaterdag 27 Januari beslist zal gaan worden.

Dat Derby’s speciale wedstrijden zijn mogen duidelijk zijn en dat er op het scherpst van de snee gespeeld word mag ook, maar men mag het respect voor elkaar ook in dit soort wedstrijden niet uit het oog verliezen, maar dit gebeurde helaas wel in deze verhitte Derby Daar waar RFC over het randje speelde en ONI daar op reageerde maar dan voornamelijk met het mondje, maakte dat het een wedstrijd werd die niet goed was qua voetbal, maar waar strijd de boventoon voerde.

De rand werd opgezocht door RFC en het was aan de jonge leidsman om die te bepalen, heel heel vaak werd de rand overtreden waarbij een RFC elleboog op het oog van Glenn van de Bos belande en hij na een half uur het veld moest verlaten met een dicht oog en een bebloede wenkbrauw, de trend was gezet en het was zien wie hier het beste mee om kon gaan. Deze actie waarvoor na de wedstrijd door de dader zijn excuses aanboden werd aan Glenn had overigens wel een dikke rode kaart verdiend maar bleef achter wege

Ook Niels Fioolen beleefde een zeer verhitte eerste 45 minuten met zijn directe tegenstander, en had Ferry van Kessel weinig goede woorden over voor zijn directe tegenstander die meest vreemde dingen uitsprak en normale voetbal regels aan zijn laars lapte. Volgens de ONI trainer was zijn ploeg de gehele middag te lief en liet men zich eigenlijk het kaas van het brood eten, alleen op de verkeerde momenten en de verkeerde manier beet ONI van zich af waardoor ONI wel als (winnaar) voor de meeste gele kaarten van het veld stapte.

Voordat al deze ontwikkelingen zich ontrolde had ONI vanaf seconde 20 RFC bij de strot met een treffer van Erik Rosenbrand en had ONI gedurende de eerste 45 minuten zeer zeker het beste van het spel en was het het meest gevaarlijk. Toch lukte het niet om het veldoverwicht uit te drukken in scores en werd de rust met een dik verdiende 0-1 bereikt. Men kon zich hierin opmaken voor een nog heftigere 2e helft en als zo gebeurde. Terwijl het vuurwerk zowel boven als langs het veld niet van de lucht was zoveel vuurwerk kregen de hagelbuien trotserende supporters van beide teams voor geschoteld.

Ook het steeds slechter wordende veld, door de hagel en regen buien, kwam het spel niet en goede , het werd echt een gevecht met alles erop en er aan. RFC starte als beste de 2e helft en kreeg de hulp van Dennis Siemons uit een corner welke hij niet goed weg kon werken en de bal via zijn scheenbeen achter zijn eigen doelman zag belanden. RFC rook bloed ONI moest zich even herpakken en deed dat amper 3 minuten weer.

Opnieuw was het de Erik Rosenbrand die een hoofdrol vertolkte en de doelman van RFC de bal ontfutselde en hem panklaar legde voor Niels Fioolen, deze wist na enige twijfel wel raad met de geboden kans en zette ONI weer op voorsprong in de 56e minuut. Alleen bleek de doelman van RFC niet zo gecharmeerd van de treffer door Niels en vond het nodig hem een tik na te geven, ook hier had rood zeer zeker niet misstaan.
Donkere wolken pakte zich samen boven het sportpark, de lichten werden aangestoken en ook het lont ging in het kruidvat. Overal op het veld gebeurde wel iets en de leidsman had 2 pennen nodig om alle verbalen te noteren.

Lang heel lang hield ONI stand in het hol van de leeuw, maar moest men uiteindelijk in de 94e minuut toch nog de 2-2 incasseren. Direct na de treffer van RFC nam de leidsman de enigste juiste beslissing, al hadden er misschien nog wel 5 minuten op de klok gestaan, maar blies hij dit voetbalgevecht naar het einde en bleef ONI enigszins ontgoochelt achter.

ONI heeft nu de gehele winterstop voor de boeg om de wonden die Unitas, Beek Vooruit, The Gunners en RFC aanbrachten te laten helen, om straks op 27 Januari weer fris en vol goede moed, strijd, passie en beleving aan de start te staan voor de 2e competitie helft Op deze 27 Januari zal de winnaar van de 1e periode bekend worden waarbij Dubbeldam de beste papieren heeft. ONI zal dan thuis aantreden tegen DOSKO uit Bergen op Zoom, winst is een must en dan maar kijken wat Dubbeldam voor uitslag neer zet.

De winterstop voor ONI ziet er als volgt uit;
23 Dec Darttoernooi vanaf 13.00
6 Jan Mini veld toernooi en Nieuwjaars receptie
13 Jan Willem II – ONI 1
16 Jan sc Elshout – ONI 1
20 Jan Peursum – ONI 1
Woudrichem – ONI 2
Neo – ONI A ( comp)
27 Jan ONI 1 – DOSKO

SPELERS en BEGELEIDING VAN DE SELECTIE WENSEN ALLE SPONSOREN, SUPPORTERS EN ALLE VRIJWILLIGERS HELE FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND 2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen