Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto:

Op vrijdagavond 22 december wordt in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart de finale van het prestigieuze Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg-driebandentoernooi gespeeld. Voor deze finale plaatsten zich Dongenaren Bart Hultermans en Toon van Gool, Peter Brekelmans en titelverdediger Paul Bruijstens (beiden Kaatsheuvel) en Ton van Oijen (Rijen). Zoals altijd wordt de finale gespeeld volgens het AV-systeem, zodat er vrijwel altijd een spannend slot ontstaat. Vorig jaar was er zelfs een barrage nodig om de winnaar aan te wijzen. Er wordt in sportcafé gestart op twee tafels om de snelheid er in te houden. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur.

Biljartsport Landelijke vierde divisie:
Belangrijke winst Lion van Loon
In Veenendaal pakte team autobedrijf Lion van Loon Dongen een benauwde winst op team Jan Baars. Leo Loonen gaf zijn opponent geen enkele kans. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.416. Hij maakte bovendien een fraaie serie van vier caramboles. Nhiep Tran zorgde voor een gelijkspel. Hij kwam uit op 0.425 en maakte ook een reeks van vier. Dat deed ook Ad Faro. Ad speelde fantastisch en was al na 31 beurten bij de finish. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.806 voor zich noteren. Kopman Embert Broekhoven was de enige die verloor. Embert kwam slechts twee caramboles te kort. Door dit resultaat is team Van Loon op gelijke hoogte gekomen met koploper Thekes. Het heeft slechts één partijpunt minder.

Nipt verlies P.C. Kamp van koploper
In sportcafé ’t Vaartje verloor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. van koploper Thekes uit Herpen. Na de eerste sessie stond het nog 3-1 in het voordeel van team P.C. Kamp. Jan Ligtenberg kreeg maar 43 beurten, maar wist desondanks een gelijkspel uit het vuur te slepen. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Winst was er voor Piet Kamp. Piet hield de verdediging goed gesloten en pakte daarmee een afgetekende winstpartij. In de tweede sessie speelde kopman Ad Smolders een degelijke partij. Zijn opponent was echter al na 24 beurten bij de finish. Op de andere tafel zag Willy v.d. Wiel zijn tegenstander met enkele geluksballen een voorsprong nemen. Het lukte Willy niet meer om de achterstand goed te maken, waardoor ook hij verloor. Door dit resultaat staat team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerkn B.V. op een fraaie derde plaats. De achterstand met de top bedraagt slechts drie punten.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
Gevoelig verlies team Hazenberg
In Oosterhout leed team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen met liefst 30-17 van team de Eekhoorn. Toon Verbunt kwam niet en zijn spel en verloor kansloos. Ook Theo Laros kreeg weinig kans. Zijn tegenstrever was al na 32 beurten bij de finish. Kopman Nhiep Tran speelde een gedegen partij. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0432. Toch moest hij verlies incasseren. Hij kreeg ook slechts 37 beurten. Door dit resultaat is team Hazenberg gezakt naar de zevende plaats.

’t Vaartje onderuit
In sportcafé ’t Vaartje verloor team ’t Vaartje met 18-26 van team BCG uit Goirle. Henk Smolders (junior) kreeg deze keer geen enkele kans. Zijn tegenstander was al na 32 beurten bij de finish. Ook Piet Kamp kon het niet bolwerken. Zijn rivaal finishte na maar veertig beurten. De eer werd gered door kopman Ad Smolders. Ad speelde een degelijke partij. Hij hield zijn opponent goed op afstand. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.418. Door dit resultaat is team ’t Vaartje gezakt naar de zevende plaats.

Biljartsport-districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
Verlies AK Deur & Interieur
In sportcafé ’t Vaartje verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 20-25 van team ’t Pleintje uit Dussen. Kopman Johan Ligtenberg kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Ook Erwin Ligtenberg moest verlies incasseren. Zijn tegenstrever was al na 37 beurten bij de finish. Edwin Ligtenberg redde de eer. Edwin speelde uitstekend en apkte de winst in maar 34 beurten. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.500 precies.. Door dit resultaat zakt team AK naar de zeventiende plaats.

Nederlaag Café ’t Vaartje
In Waalwijk verloor team Café ’t Vaartje met liefst 25-19 van team Olympia. Jan Ligtenberg kwam slechts 3 caramboles te kort om de finish te bereiken. Kopman Ton Kemmeren kreeg geen enkele kans. Zijn tegenspeler was al na 14 beurten bij de finish. Ton kreeg onder meer een serie van twintig om de oren. De eer werd gered door Piet Vissers. Piet zette het fraaie gemiddelde van 0.704 neer. Hij had slechts 44 beurten nodig om te finishen.Door dit resultaat staat team Café ’t Vaartje nog wel in de middenmoot.

Aankondiging

Thuiswedstrijd Hazenberg
Team Hazenberg De Moer Grondwerken en Bestratingen speelt op donderdagavond 28 december een thuiswedstrijd. Het moet het dan in de districtscompetitie Midden-Brabant in de spelsoort driebanden-groot opnemen tegen team BCG uit Goirle. Dit team staat slechts enkele punten onder team Hazenberg. Team Hazenberg bestaat uit Charles Mekes, Nhiep Tran, Embert Broekhoven en Theo Laros. De aanvang van de wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje is 19.30 uur.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen