10-koppig Olympia’60 stopt zegereeks NEO’25

Onder winterse omstandigheden werd op sportpark Crispijn de subtopper tussen de nummers 4 en 5 van de 3e klasse D afgewerkt. Alle andere wedstrijden uit de klasse werden afgelast maar in Dongen waren de omstandigheden dusdanig dat er gevoetbald kon worden. Door alle afgelastingen waren er vele bezoekers van andere tegenstanders op de wedstrijd afgekomen. Die zagen Olympia’60 uiteindelijk met 3-1 winnen en ten koste van NEO’25 de 4e plaats overnemen.

Olympia’60 moest noodgedwongen weer veel spelers missen. Keeper Jelle Stokx, middenvelders Koen van Boxtel en Raymon Damen en aanvallers Devie de Ronde en Ivo Lokerse schitterden door afwezigheid waardoor er 3 drie A jeugdspelers werden toegevoegd aan de hoofdmacht. Scheidsrechter Thobockholt uit Breda zette de wedstrijd in gang en Olympia zocht zoals altijd meteen de aanval op. Beide equipes tastten elkaar wat af in de beginfase en deelden wat speldeprikjes uit tijdens het eerste kwartier.

Aanvaller Elroy Vereggen pakte een domme gele kaart voor praten tegen de leiding wat hem en het hele elftal later in het duel duur kwam te staan. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van NEO’25 maar het schot vloog gelukkig voor de rood witten over het doel van keeper Mark Vorthoren. In de 20e minuut voltrok het noodlot zich over Olympia’60 toen Elroy Vereggen zijn 2e gele kaart kreeg voorgeschoteld. Met 10 man moest Olympia verder om het klusje te klaren.

Nog geen 6 minuten later profiteerde NEO al van het nummerieke voordeel door een sublieme steekpass doeltreffend af te ronden. 0-1 op de borden en aanvoerder Pepijn Laurijsen sommeerde zijn manschappen dat het nu maar eens tijd werd de mouwen op te gaan stropen. Dat verzoek werd dan ook meteen opgevolgd en Olympia knokte vanaf dat moment voor iedere meter. Een werkelijk prachtige pass van Maarten van de Broek werd in de 32e minuut koelbloedig afgerond door middenvelder Gidy de Leeuw die een erg sterke indruk maakte. Nog geen zeven minuten later was het opnieuw raak. Opnieuw was het Van de Broek die een bal op het hoofd van Gidy de Leeuw legde. Diens inzet werd ternauwernood gekeerd maar in de rebound was het Olympia’s spits en topscorer Nick van Wanrooij die vanuit een moeilijke hoek het vonnis voltrok. 2-1 voorsprong voor Olympia en het was wachten op het rustsignaal. Dat kwam er niet voordat Mark Vorthoren middels een katachtige redding nog een bal uit de kruising plukte. Olympia’s keeper, die na vorig jaar een stapje terug deed na een mooie carriere, bewees maar eens van onschatbare waarde te zijn voor Olympia’60.

Na de thee bleef Olympia knokken en was iedereen het er over eens. Als we deze over de lijn kunnen trekken met 10 man dan zou dat wel heel lekker aanvoelen ! Na een dik kwartier kwam Olympia goed weg toen “animal” Tim Antheunisse een bal vlak voor de doellijn pareerde. Bryan Weistra maakte plaats voor Joey Kleijberg en die werd meteen aangespeeld door Mathieu Kops die na een indrukwekkende solo de A speler vond. De voorzet die hieruit volgde mistte echter kracht waardoor de aanval strandde.

Even later een mooie aanval van NEO’25 maar de kopbal die daarop volgde mistte de juiste richting. Kjeld Huveneers kwam naar de kant en zijn taken werden waargenomen door Jochem Vogels. Joey Kleijberg verscheen nog alleen voor de keeper maar met al een wedstrijd in zijn benen lukte het net niet om zijn actie te verzilveren. Kleijberg stond wel aan de basis van de 3-1. Na goed storen op het middenveld leverde hij de bal in bij Nick van Wanrooij die met een afstandsschot het definitieve vonnis velde over NEO’25.

Keeper Vorthoren redde in de 84e minuut met opnieuw een magistrale redding zijn team nog voor een spannend slot en Olympia kwam niet meer in gevaar. Een verdiend resultaat voor een hecht collectief. Onder leiding van de uitblinkende aanvoerder Pepijn Laurijsen hengelde Olympia de misschien wel mooiste overwinning van het seizoen binnen. Met een goed gevoel kan worden uitgekeken naar de laatste twee wedstrijden voor de winterstop.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de competitie op het programma, dan trekt Olympia naar Altena. Maar voor het zover is wordt er dinsdagavond nog gevoetbald in de 3e ronde van de districtsbeker. Zondag 3e klasser SVSSS komt dan naar Crispijn, aanvang van die wedstrijd is 20.00 uur.